Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nitty Gritty jubilerar och släpper exklusivt designsamarbete

Väskan "NG x LF Geometric Safari Clutch" från New York-baserade Lizzie Fortunato Jewels är först ut i designsamarbetet.Foto: Stockholms Fotoantikvariat och Bistro Süd.
Väskan ”NG x LF Geometric Safari Clutch” från New York-baserade Lizzie Fortunato Jewels är först ut i designsamarbetet.Foto: Stockholms Fotoantikvariat och Bistro Süd.

Jubilerande modeföretaget Nitty Gritty firar inte bara 25 år som varumärke, utan slår även ett extra slag för att det är fem år sedan man öppnade sin prisbelönta dambutik.

Sedan 1991 har Nitty Gritty varit en shoppingdestination för mode- och klädintresserade stockholmare. Verksamheten bedrivs idag från Krukmakargatan på Södermalm, där även företagets huvudkontor, agentur och showroom huserar.

– ”2011 valde vi att bryta ut damavdelningen och satsa på egen destination för våra damkunder. Detta gjorde vårt koncept tydligare och shoppingupplevelsen bättre…” säger Nitty Grittys VD Marcus Söderlind.

Redan året efter fick man bekräftat att satsningen fallit väl ut då Nitty Gritty tog hem trippla utmärkelser vid Habits Stora Modegala i kategorierna årets dambutik, årets modebutik samt årets multibrandbutik.

Till femårsjubileet har dambutiken tagit fram fem unika designsamarbeten med fem utvalda leverantörer. Dessa kommer att släppas under hösten och början av nästa år. Först ut är en väska från New York-baserade märket Lizzie Fortunato Jewels . Cecilia Steiner är inköpare för Nitty Grittys dambutik;

– “Vi har fått möjligheten att skapa en unik väska, med inspiration av den svenska konstnären Olle Baertling. Jag är mycket stolt över att kunna erbjuda en rad exklusiva samarbeten för att uppmärksamma vår fortsatta damsatsning.“

Väskan släpps exklusivt i ett fåtal exemplar i Nitty Grittys dambutik och på www.nittygrittystore.com, i slutet av oktober 2016.

Hugo Wiik, Nitty Grittys Creative Director och inköpschef;

–”Vår målsättning är att få människor att shoppa smartare, mer kvalitetsmedvetet och långsiktigt samtidigt som våra kunder alltid förväntar sig att bli överraskade och inspirerade. Det ställer höga krav på oss men jag tycker att vi lyckas med den kombinationen på både dam och herr idag.”

Tack till Stockholms Fotoantikvariat och Bistro Süd.

Nitty Gritty är ett detaljhandelskoncept, showroom och en webbutik beläget på Södermalm i Stockholm. Nitty Gritty startade 1991 som en motreaktion till de konventionella klädvaruhus som dominerade marknaden i början av 90-talet. Sedan starten har Nitty Gritty kommit att bli en av Stockholms främsta leverantörer av konceptuell och kvalitativ design, både vad gäller butikens utformning och de utvalda varumärkena. Nitty Gritty huserar sedan 2003 på Krukmakargatan 24-26.

Källa: Nitty Gritty.