Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ta del av Stockholms filmfestival hos filmtjänsten Plejmo

plejmosflogg

Stockholms filmfestival är hela Sveriges filmfestival. För de som inte har möjlighet att komma till huvudstaden under festivalveckan erbjuds Festival on Demand – ett samarbete mellan Stockholms internationella filmfestival och Plejmo. Festival on Demand ger möjlighet att exklusivt se ett urval filmer från festivalen samtidigt som de visas på biograferna.

I somras presenterades filmtjänsten Plejmo som ny huvudsponsor för Stockholms filmfestival. Plejmo är en digital filmtjänst som visar film via dator, surfplatta eller Smart-TV .

Nu erbjuder Plejmo och Stockholms filmfestival alla som inte har möjlighet att komma på festivalen tjänsten Festival on Demand, ett smidigt sätt att nå ut i hela landet med kvalitetsfilm. I samarbete med NonStop Entertainment har tre festivalfilmer valts ut och finns tillgängliga på Plejmo exklusivt samtidigt som filmerna visas på Stockholms filmfestival.

– Vi vill ge fler chansen att se utvalda filmer från festivalen genom att föra festivalen utanför Stockholmsregionen. Samtidigt vill vi erbjuda våra kunder en digital festivalupplevelse och ge dem tillgång till kvalitetsfilmer från festivalen, säger Mathias Eglund, Chief Sales & Marketing på Plejmo.

De tre filmerna som visas i år den redan kultfilmsförklarade The Greasy Strangler om en far och son-relation som börjar kantas av trubbel när männen förälskar sig i samma kvinna, Swiss Army Man som sedan premiären på Sundance filmfestival har varit en av årets mest omtalade filmer med Paul Dano och Daniel Radcliffe i oväntade roller och dokumentären Kate Plays Christine där skådespelaren Kate Lynn Sheil sätter sig in i den verkliga karaktären Christine Chubbuck, reportern som begick självmord under en tv-sändning på 1970-talet.

The Greasy Strangler (2016), Jim Hosking, USA, 93 min.
Swiss Army Man (2016), Dan Kwan, Daniel Scheinert, USA, 97 min.
Kate Plays Christine (2016), Robert Greene, USA, 112 min.
Hearts of Darkness (1991), Fax Bahr, USA, 96 min.

The Greasy Strangler och Kate Plays Christine finns tillgängliga på Plejmo mellan 9 november och 20 november. Swiss Army Man finns tillgänglig på Plejmo mellan 9 november och 15 november.

Stockholms 27:e internationella filmfestival 9-20 november 2016

Stockholms internationella filmfestival startade 1990 och är idag en av Europas främsta filmfestivaler. Under festivalen visar vi 200 filmer från mer än 60 länder. Vi arrangerar också exklusiva förhandsvisningar året om, Stockholms filmfestival Sommarbio i augusti och Stockholms filmfestival Junior som äger rum i april.

Källa: Stockholms filmfestival.