Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Succé för handbok om typ 1 diabetes – ”lättläst, informativ och mycket väl anpassad till en stor målgrupp”, skriver BTJ

Foto: Ordberoende Förlag.
Boken är lättläst, informativ och mycket väl anpassad till en stor målgrupp, skriver BTJ i sin recension. Foto: Ordberoende Förlag.

Idag firas Världsdiabetesdagen och första upplagan av boken ”Typ 1 diabetes : Handbok för nybörjare. Det är ju bara en spruta” av Eva Ludvigsen är snart helt slut i lager. Boken finns i bokhandeln och att köpas på nätet. En andra upplaga kommer i början av december. Eva Ludvigsen föreläste idag på Världsdiabetesdagen i Eslöv.

Boken har fått mycket fin recension av BTJ: ”Detta är en alldeles utmärkt bok om diabetes avsedd främst för de som fått diagnosen diabetes typ 1, det som tidigare kallades ungdomsdiabetes …” ”Boken är lättläst, informativ och mycket väl anpassad till en stor målgrupp. Dels de som fått sjukdomen, men även anhöriga, personal på skolor och andra som i sitt arbete möter personer med diabetes.”

”I innehållet ges en översikt om sjukdomens historia, insulinets upptäckt, dagens behandling, risk för komplikationer och mycket annat. Eva Ludvigsen är doktor i medicinsk mikrobiologi och mycket kunnig inom området. Även ett antal professorer i diabetologi har medverkat i boken, som även har ett flertal beskrivningar från personer med diabetes om hur de upplever sin situation i olika faser av livet. Boken kan varmt rekommenderas till en stor målgrupp.”

Vi ger ut böcker som berör. Tänkvärd litteratur som med humor och glädje inspirerar och ger perspektiv. Våra böcker handlar om livets skörhet, själslig utveckling och intressanta människoöden och speglar hur vi ser på oss själva och andra.

Källa: Ordberoende Förlag.