Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny bok samlar minnen från det ljuva 50-talet

Foto: Historiska Media.
Foto: Historiska Media.

Välkommen på en spännande tidsresa! Den nya fotoboken Mitt 50-tal bjuder på härliga återblickar, och skildrar det bästa och mesta av 1950-talet.

Det här är årtiondet då vi får tre veckors semester, en ny kung och en tunnelbana som växer fram i Stockholm. Det är också årtiondet då rocknroll-en slår igenom, maten packas in med gladpack och Coca-Colan blir svenskarnas nya favoritdryck. Vi möter klassiska 50-talsprylar som stringhyllan, Barbiedockan och Kobratelefonen.

Med Mitt 50-tal kan du uppleva ett Sverige som står i blom, där levnadsstandarden höjs och fritiden blir allt mer självklar.

OBS! Kontakta gärna förlaget om du är intresserad av att publicera bilder ur boken i samband med en artikel. Eller vill du kanske lotta ut boken i samband med en recension?

Historiska Media har gett ut andra bildrika bokprojekt i samarbete med uppdragsbyrån Mustang media och deras bildarkiv Historisk bildbyrå: Svenska klassiker (2014), Kungliga bröllop (2015), Svenska prylar (2015), Beredskapsåren (2015), Carl XVI Gustaf (2016) och Svenska stjärnor (2016).

Historiska Medias främsta kännetecken är utgivningen av populärhistorisk facklitteratur samt historiska romaner och deckare. Bland våra författare finns välkända namn såsom Antony Beevor, Anna Lihammer, Bengt Liljegren och Maria Gustavsdotter.

Källa: Historiska Media.