Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenska paviljongen i Shanghai välkomnar sin miljonte besökare

Svenska Paviljongen i Shanghai/Foto: Wikimedia

Sommaren har verkligen kommit till Shanghai med temperaturer over 30 grader varje dag och hög luftfuktighet. Trots detta ganska ogästvänliga väder, fortsätter besökarna att strömma in till Expoområdet varje dag, ivriga att uppleva allt som Expot har att erbjuda.

Idag välkomnade den svenska paviljongen sin miljonte besökare. Det var en 20-årig tjej vid namn Wu Guoying, och hon var glad över att få ett diplom och några svenska presenter från Christine Engdahl, administrativ chef på den svenska paviljongen.

– Det är första gången som jag besöker Expo och den svenska paviljongen, och jag blev väldigt överraskad och glad över den här äran och dessa fina presenter, säger Wu Guoying.

Sen Expot öppnade den första maj har det varit runt 17 miljoner besökare på området. Den svenska paviljongen har nu haft över en miljon egna besökare sen invigningen, vilket ger ett genomsnitt på ungefär 15,000 besökare per dag.

–  Jag tycker det är fantastiskt att vi har så många besökare till vår paviljong. Jag tycker det visar att vi har något som når ut till den kinesiska publiken och som gör dem nyfikna på Sverige och vilka vi är, säger Christine Engdahl

Expot fortsätter till den 31:a oktober och det är den största marknadsföringssatsningen som Sverige någonsin har gjort utomlands. Temat för utställningen är ”Spirit of Innovation” och mer än 200 svenska företag känner igen sig i det temat och sponsrar det svenska deltagandet på olika sätt.

Källa: SWEDEN 瑞典 EXPO 2010