Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Två nya festplatser på Göteborgs kulturkalas

Göteborg/Foto:Wikimedia

 

Under Göteborgs kulturkalas den 10-15 augusti etableras två nya festplatser:

  • Restaurang Incontros uteservering vid Korsvägen – där det blir pianounderhållning både på dag- och kvällstid.
  • Platsen framför hotell Avalon vid Kungsportsplatsen – där ett konstverk kommer att växa fram mitt i gatuvimlet under två dagar.

Incontro presenterar lunchunderhållning utomhus under festdagarna den 10-14 augusti. Det är unga pianister som framför  klassisk musik, verk komponerade av Frédéric Chopin och Robert Schumann som vi i år firar 200-årsminnet av; båda föddes 1810.

Från klockan 17 och hela kvällarna kommer man den 10-15 augusti att på samma plats kunna lyssna till pianounderhållning framförd av C-M Carlsson samt Emmelie och Johan. 

– Det är spännande att vid samma piano presentera både klassisk musik av kända mästare och musik framförd av några av dagens bästa barpianister, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för Kulturkalaset. 

På platsen framför hotell Avalon vid Kungsportsplatsen mitt i Göteborg skapas den 12 och 13 augusti klockan 12-18 ett konstverk. Joakim Stampe, konstnär sedan mer än 25 år med en betoning på performancekonst, ska ute i gaturummet låta ett verk i sten växa fram med hjälp av intryck från människor som passerar.

–  Joakim Stampe jobbar med Sweet Art, alltså inte Street Art, och det handlar om att försköna stadsrummet tillfälligt, säger Mia Samuelsson.

Källa: Göteborg & Co