Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

I Mellofesten i Växjö tar coola Ove Törnqvist och Robin Bengtsson finalplatserna

I kvällens delfinal av melodifestivalen i Växjö blev det lite extra spännande med många fina både kända artister och debutanter slogs om tittarnas röster som vanligt.
Det blev legenden Ove Törnqvist som lite överraskande tog en av finalplatserna tillsammans med Robin Bengtsson. Favoriterna FO&O och Anton Hagman fick åka till andra chansen.

Det var äntligen mellodags igen med tredje deltävlingen . Denna kväll besöker vi småländska Växjö som slagit på stort. Programledarna Hasse Andersson ,David Lindgren och Klara Henry visar en annorlunda video med vad tittarna har skickat in om vad de gör när de ska kolla på mello framför TVn hemma, ackompanjerat med en sång.

Kvällens deltagare har verkligen en skön mix av stilar. Från modern dansmusik, singer songwriter pop och lite country till lite cool boogie blues.

Robin Bengtsson är tillbaka och blir första artist ut ikväll med sin låt – I can’t go on!
Det är inte så speciellt avancerad show med coola killar som dansar på löpband och poserar lite provokativt,men lite tråkigt kanske med mörka kostymer på både Robin och dansarna . Men det är en ganska skön poplåt med musik av modernt snitt iallafall, Lite soulpop känsla kanske? Han gör det bra och verkar trivas på scen.Får se hur han tas emot ikväll.

Krista Siegfrieds låt Snurra min jord handlar om livspusslet och hur vi måste kämpa för kärleken. Hon har en hyfsat pigg låt med lite dansnummer och både flört med kamera och publiken. Erfaren tjej som kan få några röster av bara farten.

Youtube artisten Anton Hagman slog igenom via nätet. Nu är han i mello för att visa hur han klarar spela inför live publik och miljoner tv-tittare. Hans låt Kiss you goodby är mer singer songwriter gitarrpop med lite sköna vibbar som ger mersmak.

Debuterande Jasmine Kara sjunger ikväll låten Gravity med en snygg show. Det är en ganska bra sång i härlig modern stil. Hon gör alltid en stark prestation och låten passar henne perfekt. Passar låten in i mello är bara nästa fråga.

Legenden Ove Törnqvist kommer med en lustig rockabilly blues låt som får tas med lite klackspark. Det är ju Ove i en ask som låtskrivare, spexare, ordrimmare av rang och en riktig entertainer eller showman med sin Boogieman blues. Han slår rekord som äldste deltagare någonsin i Mello med sina 87 år. Tänk om han går vidare, vad händer då?

Fillippa och Bellas låt Crusified är en skön liten countrypoplåt där tjejerna bara står med varsin gitarr på scen med lite olika färgade ljus som enda direkta effekterna. Inte så spännande men helt okey show för den typen av musik. Inte så mycket dans utan mer textens budskap som alltid i country eller singer songwriter låtarna. Får se lite hur det blir ikväll.

Unga flickfavoriterna Fo & O är med i mello med lite favoritskap som erfarna entertainer. Med sin låt Got a thing about you visar de att de vill vara med och slåss om finalplatserna. De dansar ju som vanligt bra med en härlig koriografi och ganska snygg ljusshow med lite pyro i slutet inklusive en liten scen lyftning. Sången sitter faktiskt ganska bra men frågan är om låten håller i stugorna. Deras fans kanske inte räcker hela vägen.

Dags för första röstningen där fem bidrag går vidare…
Det är nervöst och spännande som vanligt när de ska avslöja vilka som är kvar i tävlingen.
Först blir Robin bengtsson somgår vidare till omröstningen.
Sen följer Anton Hagman ,Ove Törnqvist ,Bella och Filippa och sist men inte minst blir det FO&O!

I mellan akten ser vi Klara Henry visa talangen med en specialskriven hyllning till alla flickor där ute . Hon får assistans av tjejerna från Alcazars Lina och Tess. Hon har såklart gjort en egen version av en deras låtar. Passande nog är Klara och de andra såklart klädda i silverglittrande kläder som passar Alcazars svängiga discopop. Mycket bra och uppskattat nummer.

Sen kommer stunden när de ska avslöja vilka som vunnit finalplatserna och vilka som gått vidare till andra chansen.

Vidare till final direkt går Robin Bengtsson med sin I can’t go on!
Han verkar lite glatt överraskad ,men har inte så svårt gå upp och göra om numret en gång till. Tack så mycket växjö, skriker han!

Till andra chansen går först debutanten Anton Hagman !
Nästa bidrag som går till andra chansen är unga trion FO&O kanske lite överraskande!

Till slut ska det avgöras vem som tar den sista finalplatsen ikväll!
Det står sen mellan tävlingens äldste legenden Ove Törnqvist och unga Bella och Filippa.

Det blir Ove Thörnqvist som får åka till finalen i Stockholm!
Han är ju en riktigt cool snubbe. Still going strong som han själv sjunger i sitt bluessvängande nummer Boogieman Blues!

Vi tackar för en fin mello deltävling och gratulerar såklart vinnarna Ove och Robin som åker till finalen!
FO&O och Anton Hagman som får gå till andra chansen önskar vi lycka till där.

Vi har nu bara en vecka till sista deltävlingen avgörs i Skellefteå , hoppas det blir lika bra eller ännu bättre!