Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

I Skellefteå tog Wiktoria och Jon Henrik med Aninia hem finalvinsterna

Foto: Läsarbild.

Det var fullsatt i Skelefteås mello arena när delfinal fyra avgjordes. Det var väldigt  många bra bidrag och tufft ikväll . Det blev slutligen Wiktoria och Jon Henrik feat. Aninia som tog hem finalvinsterna. Favoriten Loreen och Axel Schylström får åka till andra chansen.

Melodifestivalens fjärde deltävling avgjordes i lördagskväll i Skellefteå. Programledarna Hasse Andersson, Clara Henry och David Lindgren var fulla av energi och showade som vanligt i inledningen, denna gång med David i full aktion  på hemmaplan med låten – Skellefte såklart.

De sju tävlande artisterna är: Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia, Alice, Les Gordons, Wiktoria, Axel Schylström, Sara Varga och Juha Mulari samt Loreen.

Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia  öppnar kvällen med den intressanta låten – En värld full av strider  . Det är en låt där jojk och pop sång blandas och de gör det snyggt med en mycket fin visuell show. Det är vackert och kanske gör många lite gladare i hågen. Det är lite svårt ta till sig denna ganska speciella låt direkt kanske, men den växer lite om man  lyssnar igenom några gånger. Lite kluven dock hur den tas emot. Jon Henrik är ju väldigt populär så kan räcka långt.

Running with lions av Alice är en fin melodi med bra text om att måste ha lite kämpaglöd. Hon gör det riktigt bra trots problem med halsen (stämbanden inflammerade…). Hennes låt är ganska skön med lite så där lagom tempo och har nåt visst. Skulle varit ännu bättre om hon varit fullt frisk såklart. Kan ha en chans helt klart.

Bandet Les Gordons från  Örebro kommer med en  ganska fartfylld  metapoplåt som de kallade den. Låter litet klassisk influerat pop som samtidigt känns lite modernare sound. Blir lite  intressant se hur den mottas. Ingen schlager pop här inte, mycket kul gitarrpop som gav mersmak.

Wiktoria återkommer till mello igen med en härligt svängig låt som säkert många gillar. Sjunger starkt och inspirerat lite som en countrystjärna blandat med ganska skönt modern countrypop musik. Kan gå hela vägen igen!

Axel Schylström  bidrag heter – När ingen ser , Han  är ju en inte bara en riktig gammal fotbollsspelare utan även en fighter. Här visar han att han är en riktigt duktig artist med denna härliga fartfyllda låt.  Den är både dans  och poplåt av hög kvalitet. Vi tror att den kommer bli ganska populär ikväll. Imponerande Axel!

Sara Varga och Juha Mulari kom med en fin liten ganska lugn balladvisa som är helt okey. Det är inte så mycket som händer på scenen såklart men de sjunger ju bra tillsammans. Får se hur den tas emot i stugorna.

Loreen kommer med den suggestiva mycket annorlunda låten Statements där de spelar upp ett avancerat drama på scen. Loreen gestaltas i olika skepnader och åldrar. Hon blandar språk från berbiska och engelska lite otydligt ibland nästan mumlar fram orden och dansar och agerar i synk med Loreen -dansarna .  Det är lite nästan mystiskt men med ett syfte att få folk att tänka och agera mer inte bara lämna tomma ord eller göra a statements.

Vidare till omröstningen går;

Alice, Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia , Wiktoria , Loreen och sist men inte minst Axel Schylström.

Efter den sedvanliga väntan så kommer ett resultat vilka som går till final eller andra chansen.

Först till final går Wiktoria med sin  As i lay me down .

Den rösten går inte att ignorera och Wiktoria visar att hon har det som krävs och har en lite kul show.

Axel Schylström är först att väljas till andra chansen!

Sen blir det kanske lite överraskande favoriten Loreen som får åka med Axel till andra chansen

Nu är det istället Alice och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia som slåss om final platsen.

Den som får åka till final blir  Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia.

Aftonkuriren gratulerar Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia och Wiktoria till finalplatserna.  Vi önskar även Loreen och Axel Schylström lycka till i andra chansen som är redan om en vecka! Tack Skellefteå från oss och på återseende!