Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

PEAK Vetenskapen om att bli bättre på nästan allt

Peak . Foto: Volante förlag.

PEAK Vetenskapen om att bli bättre på nästan allt. Sanningen bakom 10 000-timmarsregeln.
En av ”världens smartaste svenskar” – världsledande professorn K Anders Ericsson kommer till Sverige.

Han är experten på vad som gör experter till experter. I sin nya bok Peak beskriver han resultaten av att ha studerat extraordinära utövare inom olika fält.

Det är K Anders Ericssons forskning om exceptionella prestationer som ligger till grund för den omtalade ”10 000-timmarsregeln”. I över trettio år har K Anders Ericsson studerat de människor som sticker ut inom sina respektive områden – musiker, pedagoger, säljare, idrottare, läkare och andra. Han har studerat deras psykologi, fysiologi och neuroanatomi. Och funnit deras gemensamma nämnare.

Ingen är begränsad till ”talang”. Inte ens Mozart föddes med absolut gehör. Hur kommer det sig då att somliga är så enormt skickliga på det de gör? Är det verkligen 10 000 timmar som ligger bakom?

Principerna för att utvecklas som beskrivs i Peak gäller för oss alla: oavsett vad vi vill bli bättre på eller om vi vill hjälpa andra att nå längre.

Peak ges ut av Volante.

K Anders Ericsson kommer i Sverige bland annat medverka på ett seminarium på Riksdagen och hålla ett föredrag i regi av Medborgarskolan.

Källa: Volante förlag.