Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Martin Emtenäs barnboksdebuterar med VILDA DJURBOKEN

Vilda djurboken av Martin Emtenäs. Foto: Rabén & Sjögren.

Hur högt kan en lax hoppa? Vilken fågel kan bli spelgalen? Martin Emtenäs, Sveriges kanske mest kända naturguide, debuterar den 24 mars som barnboksförfattare med Vilda djurboken .

Martin Emtenäs bjuder på en spännande upptäcktsfärd i djurens värld och berättar om 25 av svenskarnas största och minsta favoritdjur i sin barnboksdebut Vilda djurboken. Han ger svar på många kluriga frågor, delar med sig av roliga faktakunskaper och inspirerar både vuxna och barn att ge sig ut i naturen för att få syn på djuren.

Martin Emtenäs har i många år lett kloka och nyfikna program om djur och natur i TV. Där har han märkt björnar, mätt örnungar och vägt vargvalpar. Burit på djurbebisar med mjuk päls och duniga kroppar, men även skådat vuxna djur med vassa tänder och supersinnen. I Vilda djurboken berättar han om 25 favoritdjur som han själv har mött i det vilda. Finurliga, snabba, ibland stora och väldigt starka – alla makalösa på sitt eget sätt! Vid sin sida har han tre av våra bästa illustratörer, Per Gustavsson, Cecilia Heikkilä och Joanna Hellgren. 25 kluriga djurfrågor och ett avsnitt om hur de olika djuren mår idag ingår också.

Martin Emtenäs, f. 1977, är journalist, föreläsare och programledare på TV.

Vilda djurboken finns i handeln 24/3 Ca 4-10 år.

Förläggeri, idé och redaktion: Birgitta Westin

Formgivning: Emelie Crispin Ekström

Källa: Rabén & Sjögren, Norstedts Förlagsgrupp.