Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholm får en ny apotekskedja

Foto: Apoteket

Nu öppnar den nya kedjan DocMorris Apotek sitt första apotek i Stockholm. Flemingsberg är först ut och invigningen sker på onsdag den 17 mars kl 12. De närmsta veckorna öppnar DocMorris Apotek även på Vasagatan och i T-bana Östermalmstorg. Stockholmarna kan se fram emot korta väntetider, kunnig personal och ett utökat apotekssortiment.

  • Det känns bra att vi nu öppnar och kan korta väntetiderna för stockholmarna. Vårt smarta kösystem har blivit väldigt uppskattat på de orter vi hittills öppnat på, säger Mads Haaland-Paulsen, VD DocMorris Apotek.

DocMorris Apotek bidrar till att stockholmarna får fler apotek genom att öppna helt nya fullserviceapotek. I DocMorris Apotek är kundflödet organiserat på ett nytt smart sätt. Kunderna kan hämta ut och betala receptbelagda läkemedel i en och samma kassa och behöver inte köa på flera ställen. Självklart finns även en utgångskassa för receptfria varor. Detta gör att DocMorris kan korta väntetiderna väsentligt för sina kunder.

DocMorris Apotek skiljer sig också från andra apotek genom sitt eget inredningskoncept och ett utökat och inspirerande sortiment. Personalen är kunnig och har gedigen erfarenhet från arbetet i apotek i Sverige och i andra länder.

Under våren fortsätter DocMorris Apotek att öppna på flera platser, både på mindre orter och i större städer. Planen är att inom tre till fem år öppna fler än 100 fullserviceapotek runt om i landet.

DocMorris Apotek ingår i Celesio Group, ett av Europas ledande handels- och tjänsteföretag inom farmaciområdet. Koncernen är verksam i 28 länder och fyller iår 175 år. Celesio är den aktör som öppnat flest apotek i Norge när apoteksmarknaden omreglerades där.

Källa: DocMorris Apotek