Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En varm feelgoodroman om New York, mod och matkärlek!

Foto: Printz Publishing.

”Delicious! – en utsökt roman”, Ruth Reichls roman släpps nu på svenska .

– Jag hittade den här boken på ett bord på bokhandeln Barnes & Noble under en resa i New York förra året. Jag hade aldrig hört talas om Ruth Reichl men så snart jag börjat läsa insåg jag att vi måste översätta den här pärlan till svenska och låta ännu fler ta del av denna utsökta historia , säger förläggare Christoffer Holst.

Om boken
Matnörden Billie Breslin har fått sitt drömjobb som assistent på New Yorks mest ikoniska mattidning: Delicious. En spännande värld full av stjärnkockar och delikatessaffärer i Little Italy har öppnats och Billie kan knappt förstå vilken tur hon har. Men sedan händer det som inte får hända: tidningen läggs ner och de färgstarka kollegor som Billie har börjat betrakta som sin familj tvingas gå vidare på annat håll.

Tills vidare får Billie jobba kvar för att upprätthålla tidningens garanti-hotline, för läsare som har frågor om gamla recept. Men när hon en dag hittar några mystiska brev, gömda i kontorets gamla receptarkiv, öppnas dörren till ett helt nytt äventyr…

Delicious! är en färgstark och frestande bok som tar med läsaren på en matresa genom historien och New York. En historia om mod och kärlek och framför allt: vansinnigt god mat!

Om författaren
Ruth Reichl (f. 1948) är en amerikansk kock och matskribent som har skrivit ett stort antal kokböcker. Hon har varit chefredaktör för mattidningen Gourmet Magazine och även restaurangkritiker på The New York Times och Los Angeles Times. Delicious är hennes första roman som publicerades år 2014 i USA.

FAKTA:
Originaltitel: Delicous
Författare: Ruth Reichl
Översättare: Ann Margret Forsström
Svensk omslagsbearbetning: Anna Levahn
Förlag: Printz Publishing
Utgivning: 6 april 2017
Format: Inbunden

Printz Publishing startades hösten 2010 och är ett förlag som ger ut svensk och utländsk skönlitteratur och fackböcker. Förlaget drivs av Pia Printz och Anna Levahn. ”Tanken med Printz Publishing är att ge ut böcker som vi saknar i bokhandeln, böcker i en genre som vi kallar intelligent underhållning. Feelgoodberättelser som är lättillgängliga, men också välskrivna och smarta – och gärna roliga”, säger Pia och Anna. Förlaget ger ut översättningar av några av Storbritanniens största författare och bland böckerna finns succéromanerna En dag av David Nicholls och Livet efter dig av Jojo Moyes.

Källa: Printz Publishing.