Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Är det möjligt med ett samhälle utan pengar?

Foto: CloseUp PR

Jacque Fresco och Roxanne Meadows från The Venus Project gästar Stockholm

Den världsomspännande finanskrisen och miljöhoten har lett till ett nyväckt intresse för framtidsvisionären Jacque Frescos banbrytande idéer om en resursbaserad framtid.

Jacque Fresco, född 1916, är en samhällsingenjör och industridesigner som under närmare sextio års tid utvecklat tekniska och sociala globala samhällslösningar för en framtida värld fri från krig, fattigdom, brottslighet och miljöförstöring.  Målet är en resursbaserad ekonomi, ett samhälle utan pengar där vi tar till vara på förnybara energikällor och använder oss av den nyaste vetenskapen och tekniken för att omstrukturera vårt samhälle.

Jacque Fresco har skrivit flera uppmärksammde böcker, bland annat ”The Best that Money Can’t Buy: Beyond Politics, Poverty & War” och ”The Venus Project: The Redesign of a Culture”. Han har även medverkat i ett stort antal TV- och filmproduktioner, bland annat de prisbelönta och filmerna ”Future By Design” och Peter Josephs ”Zeitgeist: Addendum”.

Jacque Fresco och Roxanne Meadows startade The Venus Project redan på 1970-talet. Parets föreläsningar är uppskattade och uppmärksammade över hela världen. För närvarande befinner de sig på en världsturné, där de i samband med föreläsningarna även inbjuder till frågestund. Turnén har tagit dem till ett femtontal städer i Sydamerika, Japan, Indien, Nya Zeeland, Australien och Europa.

Den 24 juli besöker Jacque Fresco och Roxanne Meadows Stockholm för två föreläsningar på Clarion Hotel.

Dr Andrew Wallace PhD, ordförande i European Organisation for Sustainability, är arrangör för Jacque Fresco och Roxanne Meadows föreläsningar i Stockhólm.

– Vårt nuvarande socioekonomiska system är beroende av en exponentiell tillväxt för att överleva, men inget system kan växa exponentiellt för evigt, säger Dr Wallace. Vi närmar oss i dagsläget en total kollaps. Ett alternativ är att byta ut vårt nuvarande socioekonomiska system mot ett mer hållbart alternativ. Både The Venus Project och European Organisation for Sustainability strävar efter ett alternativ som är grundat i vetenskap och tekniska lösningar samt fungerar i samverkan med natur och miljö.

Källa: CloseUp PR