Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Frame filmfestival – kom och njut av närproducerad kortfilm!

Frame filmfestival 2017. Foto: Kultur i Väst.

På lördag trycker vi på play-knappen för den sextonde Frame-festivalen. Vi hälsar dig välkommen med mängder av kortfilmer, gäster, ballonger, grymma handgjorda glaspokaler till vinnarna – och nära 200 000 kronor i prispotten. Frame är helt gratis att besöka, varmt välkommen in i biomörkret!

Lördagen den 6 maj klockan 9.30 drar Frame igång på Bio Roy med frukost för alla som vill ladda ordentligt för en fullspäckad dag och kväll. Hela 110 kortfilmer kom in till årets festival. Flera jurygrupper har jobbat i veckor för att vi nu ska kunna kora vinnare i fyra tävlingsklasser och dela ut priser för nära 200 000 kronor.

Fullmatat festivalprogram – film, föreläsningar, workshops
Programmet innehåller naturligtvis massor av filmvisningar, men också workshops, föreläsningar, en pitchtävling och mycket mer. Här hittar du bland annat en Case Study med Guldbaggebelönade producenten Siri Hjorton Wagner (6A), workshopen Att göra bok till film med Emelie Lindblom (Rum 213), och ett samtal om att göra långfilm utan produktionsstöd med Abbe Hassan (Måste gitt) och Katja Wik (Exfrun). Vi bjuder på Fika med filmkonsulenter för den som i stället vill veta mer om alla stöd som finns att söka, work in progress med Valand-studenter och FilmCloud håller sin traditionsenliga Pitch-tävling.

Festivalen avslutas med prisutdelning, mingel och festligheter där skådespelaren Malin Müller är konferencier. Hon är uppbackad av en brasskvartett som ackompanjerar pristagarnas vandring mot scenen, där de, förutom äran, får en fantastisk handgjord prispokal i glas att höja i luften.

Bland årets jurymedlemmar hittar vi bland andra Erika Wasserman (Kortfilmskonsulent Svenska Filminstitutet); Helena Ingelsten (SVT Kortfilm), Gizem Erdogan (aktuell i Dröm vidare) och Katja Wik (regissör Exfrun).

Om Frame

Frame är en årlig kortfilmfestival, tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige. Frame är också regional uttagning till nationella filmtävlingen Novemberfestivalen. Filmarna som deltar i Frame är från 16 år, från Västra Götaland. Filmerna får vara max 15 minuter långa.

Årets filmer är gjorda av filmare från regionens alla hörn: Alingsås, Borås, Essunga, Mölndal, Göteborg, Härryda, Lerum, Orust, Partille, Skaraborg, Skövde, Tibro, Tanum, Uddevalla och Åmål.

Fullständigt program för Frame filmfestival 2017 hittar du på webbsidan frame (punkt ) nu .

Källa: Kultur i Väst.