Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bokfabriken satsar på nya bokformatet ”Bookshots”

Foto: Bokfabriken.

Bookshots är kortromaner som är handlingsdrivna, pulshöjande och viktigast av allt – böcker du faktiskt hinner läsa. I maj 2017 släpper Bokfabriken Bookshots som e-böcker och ljudböcker exklusivt hos digitala tjänsten Nextory, för att några veckor senare släppas till övriga aktörer. Initiativtagare till formatet och författare till de sex första böckerna är amerikanska thriller-ikonen James Patterson.

I en tid där vi kräver allt snabbare underhållningskickar, är Bookshots en litteraturinjektion som fyller ett tomrum. Böckerna bjuder på en dos fartfylld spänning när du pendlar, sitter i telefonkö eller slappar hemma i soffan.

– Den moderna människan av idag har väldigt ont om tid, men viljan att ta del av spännande berättelser tror jag är större än någonsin. Bookshots är ett modernt format på alla sätt, dessutom med en av vår tids största spänningsförfattare bakom rodret, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken som köpt in Bookshots till Sverige.

Bakom konceptet Bookshots ligger den amerikanska författaren James Patterson, med 350 miljoner sålda böcker. Formatet är skapat i samarbete med en rad rutinerade medförfattare och förlaget Penguin Books.

E-böckerna är drygt 100 sidor långa, och ljudböckerna mellan 2-3 timmar, ett format som mottagaren hinner igenom under några dagars pendling till jobbet, eller på en tåg- eller flygresa.

– Att Bookshots är lysande i de digitala kanalerna är självklart, du har dem med dig i mobilen vart du än går. Samtidigt så är de tryckta versionerna av Bookshots en chans för den fysiska bokhandeln att haka på en trend och erbjuda portionsförpackad underhållning i Netflix-stil, säger Lasse Brahme.

Stöld, Gisslan och Dödligt motstånd är några av titlarna som släpptes på Nextory den 15 maj. Böckerna innehåller alla ingredienser som krävs av modern spänningslitteratur, men nedkokat till ett behändigt format.

Fakta Bookshots

De sex första Bookshots-böckerna

Gisslan – av James Patterson och Robert Gold
Stöld – av James Patterson och Rees Jones
Rättegången – av James Patterson och Maxine Paetro
Jagad – av James Patterson och Andrew Holmes
Dödlig motstånd – av James Patterson och Lee Stone
Korseld (Alex Cross) – av James Patterson

Den 15 maj släpps de sex första Bookshots-böckerna på Nextory, som e- och ljudbok.
I början av juni släpps de i fysiskt format, ett mjukband med en prisnivå strax under en klassisk pocket.
I mitten av juni får övriga digitala kanaler möjlighet att släppa böckerna.

Bokfabriken är ett ungt förlag, helt fristående från de stora förlagskoncernerna. Förlaget startades 2012 och är idag Sveriges snabbast växande bokförlag. Vi ger ut underhållnings­litteratur i alla dess former: hårda thrillers, fängslande romaner, spektakulära rockbiografier, spännande kriminalromaner och gedigna fackböcker.

Källa: Bokfabriken AB.