Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kia Stonic – ny kompakt crossover

Foto: Kia Motors Sweden AB.

Kia Motors avslöjar en helt ny modell i det mindre suv-segmentet. Kia Stonic får en självsäker och karaktärsfull design, inspirerad till form och funktion av Kias större suv-modeller.

Namnet Stonic kombinerar ”Speedy” (snabb) och ”Tonic”, som är hämtat från musiken och är ett ackord som bygger på en tonarts grundton. Stonic associerar till bilens smidiga egenskaper och att den erbjuder någonting nytt och attraktivt i klassen.

Horisontella linjer blandas med mjukare skulpterade ytor i designen, framtagen i det europeiska designcentret. Formgivningen förstärker det kompakta formatet och en låg tyngdpunkt för klassen. Den sportiga profilen förstärks av den svepande taklinjen och speciellt utformade takrails.

Interiören matchar exteriören med raka linjer, släta ytor och flera utmärkande designelemet. Kupén fokuserar kring föraren samtidigt som utrymmena är smart utnyttjade för passagerarna och deras bagage. Kia Stonic är en uppkopplad bil och möjligheterna att personifiera och anpassa sin bil är många när Stonic lanseras under hösten.

Källa: Kia Motors Sweden AB.