Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Avtal klart om förlossningar och fler vårdplatser på S:t Görans sjukhus

Stockholms läns landsting har kommit överens med Skanska om två nya byggnader. Det gör att det nu är helt klart att S:t Görans sjukhus kommer att få nya lokaler för 4 000 förlossningar per år och flera andra vårdavdelningar.

– Vi storsatsar för att bygga ut vården eftersom Stockholm växer. Det finns ett stort behov av att göra plats för fler födande så jag är jätteglad att vi nu kan sätta igång bygget, säger barn- och äldrelandstingsrådet Ella Bohlin (KD).

S:t Göran får nybyggnationer och ombyggnationer som innebär att sjukhuset utökas med 62 vårdplatser, vilket ger ungefär 6 000 vårdtillfällen per år. Byggprojektet beräknas vara klart i december 2020 och kosta cirka 2,3 miljarder kronor. Sjukhuset kommer förutom förlossningen och vårdplatserna också få ny röntgen och ett utökat uppdrag för planerad vård, som inomneurologi, infektion, lungmedicin och vård av bröstcancer.

– Det känns riktigt bra att vi tar ytterligare steg för att ta S:t Göran till att bli ett sjukhus för framtiden, där vi kan möta medborgarnas behov av en mer tillgänglig vård. S:t Göran är ett väl fungerande sjukhus och med nybyggnationerna som nu kommer på plats får vi moderna vårdmiljöer med plats förfler patienter, säger fastighets- och investeringslandstingsrådet Paul Lindquist (M).

Källa: KD.