Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Yngre man anhållen för mordet i Haninge

Foto: Wikipedia

Södertörnspolisen har under lördag 17 juli gripit en man i 20-års åldern i Stockholms län, misstänkt för mordet på den 37-åriga kvinna som mördades i sin lägenhet i Haninge för drygt tre veckor sedan.

Den nu gripna mannen anhålls i sin utevaro av åklagare under fredagen misstänkt för mordet. Tidigt under eftermiddagen greps mannen av polisen.

Själva gripandet var planerat av polis och gick odramatiskt till. Den misstänkta mannen har under eftermiddagen förhörts av polis. Åklagaren har beslutat att hålla mannen i 20-års åldern fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

”Noggrant och systematiskt polisarbete”
Polisen har arbetat noggrant och systematiskt i detta ärende. Hittills har sammanlagt har drygt 360 förhör hållits. Samtidigt som även en stor mängd andra åtgärder har genomförts. Vad de andra åtgärderna innefattar kan inte polisen gå ut med hänvisning till förundersökningssekretessen. Skulle polisen gå ut med uppgifterna kan det försvåra den fortsatta utredningen.
Fram till dagens gripande har fyra personer under utredningens gång blivit hämtade till förhör varav två har även varit anhållna misstänkta för inblandning i mordet. 

Polisens kriminaltekniker har genomfört teknisk undersökning av lägenheten.

– Vi kan se dagens gripande som ett genombrott i utredningen samtdigt som vi väntar på på resultat från den tekniska undersökningen, som fingeravtryck och dna-spår, säger Hesam Akbari, informationsansvarig vid Södertörnspolisen.

Källa: Polisen