Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kia ny samarbetspartner till Emelie Forsberg

Kias nya samarbetspartner Emelie Forsberg i Optima Sportswagon Plug-in Hybrid. Foto: Kia.

Fjällöparen och skidalpinisten Emelie Forsberg ingår samarbete med Kia Motors Sweden. Som samarbetspartner kommer Emelie Forsberg att köra helt nya supermiljöbilen Optima Sportswagon Plug-in Hybrid och synas i olika sportevenemang.

Emelie Forsberg är elitidrottare och specialiserad på löpning uppför och nerför berg på hög höjd, skyrunning. Hon är tvåfaldig världsmästare inom skyrunning över ultradistans. Dessutom har hon satt tidsrekord i lopp på såväl Mont Blanc, Matterhorn och Kebnekaise.
I skidalpinism tävlar man först genom att bestiga berget till fots med skidorna på ryggen och åker sedan ner, på snabbast möjliga totaltid.

Som Kia-ambassadör kör hon nya Optima Sportswagon Plug-In-Hybrid.
– Jag är verkligen jättenöjd med bilen. Det är fantastiskt att kunna plugga in den i eluttaget och sedan köra på el, vilket jag försöker göra så mycket som möjligt, säger Emelie Forsberg.

– Att ha en supermiljöbil passar mig väldigt bra. Jag har studerat biologi och hållbarhetsfrågor och vill göra vad jag kan för att bidra till en bättre miljö, inte minst eftersom jag tillbringar så stor del av min tid i fjällen och naturen. Jag skulle inte kunna tänka mig en bättre bil än en Plug-In-Hybrid.

I och med samarbetet med Emelie Forsberg stärker Kia sin ställning inom löpning och terränglöpning i synnerhet. Kia har sedan tidigare etablerat samarbeten med Fjällmaraton och Salomon samt traillöparen Miranda Kvist. Partnerskapen innebär en möjligheter för Kia att få fler att upptäcka tjusningen med sporten, kopplad till naturupplevelsen och den fysiska utmaningen.

Emelies första uppdrag i samarbete med Kia blir under Kia Fjällmaraton i Åre i augusti.
– Fjällmaraton i Åre var det första loppet jag sprang så det har en särskilt plats i mitt hjärta. Det passar väldigt bra för mig att göra premiär som Kia-ambassadör där.

Följ Emelie Forsbergs tävlande och äventyr på Facebook (Emelie Forsberg) och Instagram (@tinaemelie)

Källa: Kia Motors Sweden AB.