Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lördagens Power Big Meet – att sluta med äran i topp

Foto: Lidköpings kommun.

Efter tre dagar så var Power Big Meet framme vid avslutningsdagen för detta evenemang. Ett evenemang som av turistnäringen klassats som Sveriges tredje största årligen återkommande turistevenemang. Ute på Hovby stängde arrangören Kjell Gustavsson grindarna vid 18-tiden. En som det skulle visa sig väldigt nöjd arrangör.

Kjell Gustavsson som redan på torsdagen kunde rapportera nytt besöksrekord för inledningsdagen av Power Big Meet. Hur många som sammanlagt kom att besöka eventet, under dess tre dagar, fanns det inga siffror på under lördagen, men detta kommer som brukligt att offentliggöras vid senare tillfälle. Många erfarna besökare gjorde dock bedömningen att arrangemanget i Lidköping inte hade något att be om ursäkt för i jämförelse med de arrangemang som tidigare genomförts i Västerås, varken när det gäller besöksantal eller upplevelsen av arrangemanget.

Även många Lidköpingsbor har, speciellt i sociala medier, uttryckt sitt stora gillande både över hur arrangemanget fungerat och att det genomförts i Lidköping. Det är inte utan en viss stolthet som många Lidköpingsbor konstaterat att Lidköping mycket väl har kunnat mäta sig med både tidigare Big Meet arrangemang men också andra större svenska turistevenemang. Det blev inte heller den påfrestning på staden som många tidigare spekulerat i.

Under avslutningsdagen så genomfördes prisutdelningen för bedömningstävlingarna på Hovby. Lidköpings Kommun fick chansen att dela ut ett eget pris ”Lidköping City Award” till bästa bilen i Finbilscrusingen. Prisutdelare, och tillika jury, var avgående Kommunalrådet Kjell Hedvall samt tillträdande dito Jonas Sundström. Förutom detta pris, utdelades priser i en mängd olika klasser samt ett speciellt hederspris till de 12 deltagarna som varit med på alla den 40 Power Meeten som arrangerats genom åren. Dessutom ett pris, som kom att gå till en entusiast från gränsen mellan Österrike och Italien som kört sin utställningsbil längst sträcka för att komma till bilträffen.

Enligt tidigare mönster från den inledande dagarna av Power Meet så genomfördes flera evenemang på olika platser i staden som alla på ett eller annat sätt knöt an till eventet. I Stadsträdgården så fick besökarna vara med om en helt unik tillställning. Dels uppträde, på ett Eddie Meduxza tribute, båda Eddies söner, från olika förhållanden, Anders Velen Norstedt som är sångare i just banden Norstedz men också lillebror Erik Kire Norstedt. Erik framförde bland annat en helt nyskriven låt helt i Eddie anda som hette ADHD. Dessutom så fanns både Eddies fru Rosine och Eddies sambo Laila, som han levde ihop med när han gick bort, på plats. Leila som är medförfattare tillsammans med bland annat Eddies syster Maritza som också fanns på plats, till boken ”Bara man é fantastisk” som handlade om Eddie Meduzas, eller som han egentligen hette Errol Leonard Norstedts, liv och leverne.

På Rörstrandsområdet samlades en mycket stor skara människor för att lyssna på Jerry Williams, The Boppers, Refreshments och Rydell & Quick. Ett evenemang som tidigt utmålades som ett av helgens mest emotsedda event. Det blev också en lyckad tillställning där den svenska kungen av Rock ´n roll levererade på samma sätt som han gjort under hela sin långa karriär.

Dessutom så arrangerades även denna kväll Big Cruising Rock på Folkets park. Denna kväll så stod Snakebite, Rövballebandet & The Berrypickers på scen.

Utan att någon efteranalys har hunnit göras så får man nog konstatera att Power Big Meet kom att bli ens stor succé i Lidköping. Många är dom så frågat vad som händer nästa år, om arrangemanget kommer tillbaka till Lidköping då. För denna fråga så finns ännu inget svar. Dels så måste både arrangören precis som kommunen göra en projektutvärdering innan några beslut kan tas. Dels så är Kjell Gustavsson precis som alltid väldigt tydlig med att han tar ett år i taget.

År 2017 genomfördes Power Big Meet i Lidköping, var det genomförs nästa år, eller om det ens blir ett nästa år för detta jätteevenemang, ja det ber både Kjell Gustafsson och Lidköpings Kommun att få återkomma med.

Lidköping – en välkomnande och hållbar kommun

Lidköpings kommun har cirka 39 000 invånare och ligger vid kusten till Sveriges största insjö Vänern. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Här, mitt emellan skärgård och landsbygd, lever alla nära vardagen och nära varandra. Samtidigt finns det gott om rum för människor och företag att växa. Livskvalitet och framåtanda mixas med ett hållbart tänkande, en välmående kommun och bästa tänkbara medborgarservice.

 

Källa:  Lidköpings kommun.