Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tobii Dynavox lanserar EyeMobile Plus ‒ gör surfplattan till en ögonstyrd kommunikationsenhet

TobiiDynavox-EyeMobilePlus-Comm 2. Foto: TobiiDynavox-

Tobii Dynavox , världsledaren inom kommunikationshjälpmedel, lanserar idag EyeMobile Plus , en avancerad konsol med integrerad ögonstyrning för Windowsbaserade surfplattor. EyeMobile Plus kombinerar det bästa inom ögonstyrning, högkvalitativa högtalare, röststyrning, switchkontakter och infraröd (IR) styrning i en och samma lösning. EyeMobile Plus ger personer med fysiska funktionsnedsättningar och rörelsehinder, orsakade av exempelvis ryggmärgsskador eller ALS, ett verktyg för effektiv kommunikation och tillgång till mobil datoranvändning.

– I och med utvecklingen av Windowsbaserade surfplattor söker våra användare mer portabla lösningar för ögonstyrning, säger Fredrik Ruben, affärsområdeschef för Tobii Dynavox. Vårt svar blev att kombinera den mest avancerade tekniken för ögonstyrning i en elegant och fullt integrerad konsol för Windowsbaserade surfplattor. Med EyeMobile Plus kan vi också gå in på marknader där prisnivån idag är ett hinder för användare att få tillgång till kommunikation och datoranvändning. Produkten är strategiskt viktig då den omdefinierar marknaden för ögonstyrda hjälpmedel.

Med EyeMobile Plus kan användaren styra sin surfplatta kontrollera och få åtkomst till appar, internet, sociala medier, spel, Microsoft Office-paketet och mycket annat. Kombinationen av integrerad hårdvara, lättanvänd mjukvara och portabel formfaktor gör EyeMobile Plus till en perfekt lösning för kommunikation och datoråtkomst, men ger framförallt användaren en ökad personlig frihet och större självständighet.

EyeMobile Plus levereras med en inbyggd modul för ögonstyrning, kraftfulla högtalare som gör att användaren hörs klart och tydligt, två switchkontakter, en avancerad mikrofon optimerad för röststyrning samt inbyggd IR-fjärrkontroll för att styra apparater i omgivningen. EyeMobile Plus säljs antingen tillsammans med en Microsoft Surface Pro, eller separat för användning med en jämförbar Windowsbaserad surfplatta. EyeMobile Plus inbyggda batteri ger över 9 timmars batteritid och drar ström från surfplattan först när det egna batteriet är tomt vilket säkerställer kontinuerlig användning och kommunikation på resande fot.

EyeMobile Plus levereras med programvaran Windows Control, vilken ger samma möjlighet att styra datorn som tangentbord och mus. Tobii Dynavox övriga Windows-baserade mjukvaror, som Communicator 5, finns som tillval för att få en heltäckande lösning för Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK).

 

Om Tobii

Tobii är den globala ledaren inom ögonstyrning. Vår vision är en värld där all teknik fungerar i harmoni med naturligt, mänskligt beteende. Tobii har tre verksamhetsenheter: Tobii Dynavox tillverkar speciellt designade enheter som är kontrollerade genom ögonrörelser eller pekskärmar för användning av personer med speciella behov som härstammar från ryggmärgsskador, CP, ALS, eller andra medicinska sjukdomar. Tobii Pro utvecklar och säljer ögonstyrningsutrustning och service som används av mer än 3000 företag och 2000 forskningsinstitut, inklusive alla de 50 högst rankade universiteten i världen. Tobii Tech vidareutvecklar Tobii’s teknik för nya volymmarknader, så som spel, personliga datorer, virtual reality och fordon. Tobii har sitt huvudkontor i Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm (TOBII). Koncernen har mer än 750 anställda. För mer information: www.tobii.com .

Källa:  Tobii Technology AB.