Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rockoff Åland 2017

Foto: Annelie Söderbo / PP-Press.se

Efter en vacker dag på Åland så är det dags för att ta sig in till ett livfullt Mariehamn som sakta fylls på med glada människor. Alla är på väg till Torget där grindarna till Rockoff snart öppnas.

Varje sommar förvandlas Mariehamn på Åland till en rock/musik stad  under nio dagar då man bygger upp scener, restaurang och ett festivalområde på Torget mitt i Mariehamn. Det är en familjefest som hålls för tjugoförsta gången i år. Man har två scener, en större och en mindre. På den mindre uppträder coverband medan de stora artisterna uppträder på stora scenen. Det finns även en del ställen där man kan köpa något att dricka och även något tilltugg. Man har även byggt upp en restaurang, där man kan boka bord och njuta av det som sker på stora scenen.

Den här kvällen är det fullsatt på restaurangen och det blir även trångt framför scenen när höjdpunkten för kvällen kommer upp på scenen .

Foto: Annelie Söderbo / PP-Press.se

Det är Europe som är  ute på sin turne och besöker Åland för första gången. De gjorde comeback 2004 och har producerat en hel del musik under åren. I höst kommer deras nästa album.

När de kommer in på scenen är det med en skräll, de öppnar med ”War of Kings” och sen levererar de den ena hiten efter den andra blandat med nyare material. Joey Tempest är i högform och står inte still i många sekunder på scenen. Det är en publik i alla åldrar och Joey lyckas att få publiken att sjunga med och de flesta verkar kunna alla texterna. Det märks att bandet tycker om att vara på scen och spela för de skojar lite grann både med varandra och publiken. Inför en lite hårdare låt säger Joey till publiken ” håll i underkläderna nu kör vi”.  I slutet av konserten bjuds vi av ett maffigt trumsolo av Ian Haugland.Efter att de har gått av scenen så står publiken kvar och ropar efter mera och då kommer de ut och bjuder på den stora hiten ”The Final Countdown” till publikens stora lycka. Joey och bandet tackar sedan Åland, Mariehamn och publiken för det fina mottagandet.