Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

All inclusive populärt

Mer än hälften av svenskarna, 53 procent, kan tänka sig att åka på All inclusive. Bekvämlighet och enkelhet när man reser med barn är några av de främsta skälen till varför resenärer väljer All inclusive, visar Tickets Sifoundersökning. 

–  Maximal avslappning är något som många strävar efter under semestern. Att då resa All inclusive, där man som resenär slipper tänka på att få bord på någon restaurang, göra barnen nöjda eller hålla semesterbudgeten, blir ett enkelt och smidigt sätt att koppla av på, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket Privatresor.

53 procent av de svenska resenärerna kan tänka sig att åka på All inclusive, och att det är bekvämt lockar mest. Bland de yngre resenärerna i åldern 18-30 år uppger 30 procent bekvämlighet som främsta orsak. Vikten av bekvämlighet minskar dock upp i åldrarna, bland resenärer 51-65 år uppger endast 19 procent detta som anledning till att boka All inclusive.

Bra för barnen är en annan avgörande faktor vid en All inclusive-resa. Detta syns mest hos resenärer i åldern 31-40 år (19 procent), den åldern då många ofta reser med yngre barn. All inclusive som tillägg vid kryssningar, bättre koll på resebudgeten, praktiskt vid resande med större sällskap, avsides beläget hotell där restaurangutbudet i närområdet är begränsat, samt prisvärdhet, är andra skäl till varför svenska resenärer kan tänka sig att åka på All inclusive.

All inclusive ses inte som en resa med hög status, visar Tickets Sifoundersökning. Endast 2 procent av de svenska resenärerna upplever att en All inclusive-resa har hög status i samhället. Istället är det exotiska resor till paradisöar, äventyrs- eller kulturella resor som rankas högre. Trots låg status kan ändå majoriteten av de svenska resenärerna tänka sig att åka på All inclusive, som trots en nedgång de senaste åren fortfarande ligger på en stabil bokningsnivå.

–  A tt en semesterresa har hög status är inte en viktig faktor för svenska resenärer. Istället är det sol och värme och kvalitetstid med familjen som värderas högst. Där fyller All inclusive en viktig funktion, när det gäller full avslappning på semestern, säger Katarina Daniels.

Främsta anledningar till val av All inclusive

  1. Bekvämlighet, 24 procent
  2. Bra för barnen, 7 procent
  3. Boende långt från bra restauranger, 7 procent
  4. På kryssning, för att det är så bra mat, 4 procent
  5. Bättre koll på resebudgeten, 4 procent
  6. Praktiskt vid resor med stora sällskap, 4 procent
  7. Prisvärt, 4 procent

Källa: Ticket