Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sommartravet med V75 kommer till Axevalla

Grillfest, livebandet Big Eyed Mike och en stor – sommargrön, förstås! – segerpokal till sommarens bästa V75-häst.
Det är några av nyheterna när Sommartravet med V75 kommer till Axevalla på lördag.
– Att gå på trav under sommaren är en stor folkfest. Med Sommartravet vill vi under V75-dagarna ytterligare förstärka publikupplevelsen, säger Helen Martin, projektledare för Sommartravet på ATG.

Redan klockan 11.00 på lördag på Axevalla drar Sommartravet igång. Under ledning av TV4:s Per Skoglund blir det en stor grillfest, livebandet Big Eyed Mike spelar och experterna ger dig de bästa tipsen till V75-miljonerna.

Den stora sportliga nyheten är att samtliga hästar och dess hästägare som vinner på V75 under Sommartravet (gäller inte Jägersro den 27 juli) bjuds in till finalen på Bollnäs den 31 juli för att göra upp om 300 000 kronor i första pris i loppet ”Sommartravets Final”.

Förutom segerchecken och äran väntar där ett grönt segertäcke, en grön segerjacka – och en stor grön segerpokal till vinnaren.
– V75 under sommaren bjuder på fantastisk travsport med några av Sverige och världens bästa hästar till start. Finalen med de 15 bästa hästarna, som alla har vunnit V75 under Sommartravet, i ett och samma lopp kan bli spektakulär, säger Per Wetterholm, sportchef på Svensk Travsport (ST).

Sommartravets Final på Bollnäs kommer att gå över distansen 2 640 meter där hästarna beroende på intjänade pengar får starta från tillägg på 20, 40 respektive 60 meter.
– Det är en kul och annorlunda tävlingsform. Rent teoretiskt kan det bli så att vinnaren av Årjängs Stora Sprinterlopp startar 60 meter efter en häst som precis vunnit sitt första V75-lopp, säger Per Wetterholm.

Och är du sugen på att veta mer om Sommartravet är det bara att gå in på Magnus Eriksson och Fredrik Ekmans blogg www.sommartravet.se och på twitter.com/sommartravet. Där hittar du allt som händer före, under och efter Sommartravet.

Sommartravets samarbetspartners är Sportbladet, Hertz, Birka Cruises, Best Western och Securitas Direct.

Fakta om Sommartravet med V75
Sommartravet omfattar i år sex V75-tävlingar, 3-31 juli:
3 juli Eskilstuna
10 juli Halmstad
17 juli Årjäng
24 juli Axevalla
27 juli Jägersro (Extra V75 med Hugo Åbergs Memorial)
31 juli Bollnäs (Sommartravets Final)

Fakta, Sommartravets Final, Bollnäs 31 juli
Första pris: 300 000 kronor
2 640 meter. Tillägg 20 meter (350 001 kronor i intjänade pengar), 40 meter (875 001 kronor) och 60 meter (1 800 001 kronor)
15 hästar till start.
Inbjudna är hästar som har vunnit V75-lopp under perioden 3 juli-24 juli. Om fler än 15 hästar anmäls har de hästar med flest startpoäng företräde. Om färre än 15 hästar anmäls går platsen till de hästar som varit tvåa i V75-loppen enligt startpoäng osv.
Efter de tre första V75-tävlingarna inom Sommartravet har följande hästar chans att komma till Sommartravets Final: Caballion, Ewe Palema, Dust All Over, Ågårds Ludde, Good As Princess, Amaru Boko, Rakas, Calamara Donna, Pinepower Rose, Infatti November, Mils You Love, Midnight La Marc, Propeller, Chimall T.T., Crown´s Banker, Fly High Kemp, Lavec Kronos, Nouveau Zet, Joke Face och Local Conch

Källa: Mynewsdesk