Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sony firar rekordmånga utmärkelser i sju kategorier i EISA awards

EISA som är en förkortning av European Sound and Imaging Association har tilldelat Sony flera utmärkelser för sina inspirerande produkter inom bild- och hemmabiosegmenten. I år har Sony hedrats med sju utmärkelser vilket är fler än någon annan tillverkare och mer än vad varumärket tidigare har vunnit på ett år.

EISA är en sammanslutning av 53 facktidningar från 25 länder och är det största redaktionella samarbetet inom hemelektronik. I över 35 år har EISA utsett årets bästa produkter.

ÅRETS BÄSTA SPEGELFRIA KAMERA: Sony α9


Sonys α9 är en banbrytande spegelfri kamera som på många sätt överträffar traditionella DSLR-rivaler. Tack vare en innovativ design fångar småbildsensorn (fullformat) på 24,2 miljoner pixlar upp till 20 bilder per sekund i full upplösning utan EVF blackout och erbjuder helt tyst, vibrationsfri fotografering på upp till 1 / 32 000 sekund. Det nya supersnabba autofokussystemet, med 693 punkter som täcker 93 procent av bildytan, säkerställer att även snabba motiv ligger i fokus. Den 5-axliga bildstabiliseringen möjliggör upp till fem stegs kompensation. Översamplingsprocessen och fullbildad pixelavläsning resulterar i utmärkt 4K filmkvalitet.

ÅRETS BÄSTA SYSTEMKAMERA: Sony α6500


Sony α6500 är en mycket liten kompakt systemkamera som ger professionell prestanda. Oavsett om du ägnar dig åt 4K-film eller stillbildsfotografering erbjuder α6500 utmärkt bildkvalitet med sin 24,2 miljoner pixel Exmor CMOS APS-C-storlekssensor, hög hastighet och ett bra urval av objektiv. Den 5-axliga bildstabiliseringen fungerar med Sony E-mount- samt A-mount-objektiv med adaptrar. 425-fasavkännings-AF-punkterna täcker nästan hela bildramen, medan den 3-rums-vridbara pekskärmen låter dig välja fokuspunkter med ditt finger. Kameran stöder fotografering med upp till 11 bilder per sekund och kontinuerlig AF samt mätning med en buffert som stöder upp till 269 bilder i en sekvens.

ÅRETS BÄSTA KOMPAKTKAMERA: Sony RX100 V


Sony RX100 V är ett högteknologiskt mästerverk i en mycket kompakt kamerahus. Liksom sin föregångare har den en entumssensor och en utmärkt utdragbar OLED-sökare. Den nya Exmor RS CMOS-sensorn på 20,1 megapixel möjliggör tillsammans med den snabba BIONZ X-processorn och LSI, en effektivare bildbearbetning. Det här gör att Sony kan få ned autofokusens svarstid till 0,05 sekunder och öka serietagningen till 24 bilder per sekund – med AF / AE-spårning så att varje bild i en serie av ett rörligt motiv kan fångas med korrekt fokus och exponering. Utöver förmågan att spela in detaljrik 4K-video kan RX100 V också ge slowmotion med upp till 1 000 bilder per sekund, tyst elektronisk slutare och en smidig anpassningsbar inställningsratt.

ÅRETS BÄSTA SUPERZOOMKAMERA: Sony RX10 III


Med en vikt på bara 1050 gram är Sony RX10 III den perfekta kameran för sport-, natur- och djurfotografer som vill ha en lätt allt-i-allo-lösning. Den fantastiska Zeiss Vario-Sonnar T* 24-600 mm-objektivet ger ett zoomomfång på 25 gånger med imponerade maxbländare på f/2,4-4 medan Exmor RS 1.0-sensorn och Optical SteadyShot säkerställer skarpa bilder utan skak från kameran. Förutom Makroläget låter dig ta bilder bara 3 centimeter från frontlinsen och den tysta slutaren innebär att du inte stör skygga djur. RX10 III är inte bara bra på stillbilder, den kan filma i 4K och även ta 1000 bilder per sekund för en dramatisk 40x slow motion-effekt.

ÅRETS BÄSTA FASTA OBJEKTIV FÖR SPEGELFRI KAMERA: Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS


Det här 100mm-objektivet ger den utmärkta detaljteckning som förknippas med G Master-serien och kombinerar det med STF-teknik (Smooth Trans Focus) som ger en härlig oskärpeteckning. Objektivet är designat för att ge extra mjuk oskärpa utan vinjettering. Det har också en snabb, exakt och tyst fokusering av DDSSM-typ (Direct Drive SSM) och kan tack vare den imponerande närgränsen ge en förstoringsgrad på 1:4. Den inbyggda SteadyShot-bildstabiliseringen minimerar skakningsoskärpa vid längre slutartider. Sony FE 100 mm f/2,8 STF GM OSS är en bra representant för Sonys påkostade G Master-serie.

ÅRETS BÄSTA PROFESSIONELLA OBJEKTIV FÖR SPEGELFRI KAMERA: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS


Sony FE 70-200,mm F2.8 GM OSS är ett imponerande objektiv som täcker de mest populära vinklarna för sport- och action-fotografering. Skärpan är extremt hög och jämnt fördelad med i princip ingen skillnad i kanterna. Skärpan håller i hela zoomområdet, även med en teleomvandlare. Det har ett flytande fokuseringssystem som för första gången implementerats i en a-zoomlins, vilken bidrar till ett imponerande minimalt fokuseringsavstånd på enbart 0,96 m. De 11 rundade bländarbladen garanterar en vacker bokeh medan autofokushastigheten är supersnabb, särskilt med den mycket snabba Sony α9. Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS är byggd för användning i alla väderförhållanden.

ÅRETS BÄSTA HEMMABIO-TV: Sony KD-65ZD9


Sonys 4K-flaggskepp ger en enastående upplevelse med utmärkt färgåtergivning och den bästa kontrasten samt stöd för alla större HDR-format (inklusive en planerad uppgradering för Dolby Vision). Nyckeln till sin fantastiska bild från Ultra HD Blu.ray och 4K HDR-drömmande innehåll, även i ett ljust rum, är Sonys 4K HDR-processor X1 Extreme och den fullskaliga LED ”local dimming”-teknik, Backligt Master Drive, som levererar superb bildkvalitet. KD-65ZD9 är en premium hemmabioskärm med en prestandakraft som matchar och återger den ultimata 4K HDR visuella upplevelsen med extraoridnär ljusstyrka, kontrast och färg.

Källa: Sony Sverige