Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sveriges största Instagram-fotograf Wisslaren släpper bok

Foto: Lava

Värmlänningen Christoffer Collin, mer känd som Wisslaren på Instagram, har med nära 1,4 miljoner följare blivit en av Sveriges största Instagramprofiler och en av de fotografer i världen som har störst följarskara. Nu ger han ut sin första bok, Instagram changed my life, med ett urval av sina fotografier samt en gripande historia om hur han blev fotograf.

För lite mer än fem år sedan arbetade Christoffer Collin som kyrkogårdsvaktmästare. Sedan dess har han gjort otaliga resor världen över och blivit ambassadör för Hasselblad, ett av världens mest prestigefyllda kameramärken. Han har också hunnit med att få sina bilder publicerade som frimärken av PostNord.

I Instagram changed my life får vi ta del av den omtumlande historien om hur en olycka fick Christoffer att gå från ett 9–5-jobb till att bli en av världens största fotografer med Instagram som bas. Läsaren får också ta del av fantastiska bilder från Sverige och världen över.

Christoffer Collin lade upp sin första bild på Instagram i mars 2012 och idag försörjer han sig helt via Instagram. Med ena foten i Karlskoga tar han bilder av det värmländska landskapet och via sina resor runtom i världen får följaren en unik inblick i många av världens mest spektakulära naturupplevelser.

– Ambitionen har varit att göra en lättillgänglig fotobok som ändå har en del personliga inslag. Det blir ett roligt avsteg från Instagrams digitala form att istället visa upp bilderna på papper, säger Christoffer Collin.

Men Instagram märks av även på pappret – detta är en av de första fotoböckerna med statistik kring alla bilder, både hur många likes och kommentarer de har fått och vilka geografiska platser de har tagits på.

Förorden till boken är skrivna av Instagrammaren Kael Rebick, @punkodelish på Instagram. Boken är producerad i samarbete med Contentbyrån Association och ges ut av Lava Förlag i Sverige.

Källa: Lava