Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Smakrika folkisar

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Det har ju kommit en hel del riktigt bra men alkoholsvaga öl de senaste åren. Här har vi provat några av dem.

På Stockholm Beer & Whiskyfestival som nyligen stängde för i år fick vi nöjet att prova några goda folköl hos Bottleshop. För de senaste åren har det börjat komma mer och mer lätt- och folköl som faktiskt är riktigt goda. På mässan kunde man köpa ett fempack blandade folköl från fem olika mikrobryggerier. Bottleshop är enda butiken i Sverige specialiserade på enbart folköl. De har ett samarbete med Ica där de säljer en del av sitt sortiment. Vi har betygsatt ölen 1-5.

Bland annat så finns det ett bryggeri i Bergen, Norge som heter 7 Fjell Bryggeri. De gör ett öl som heter ”Gyllene Tider” som är väldigt gott. Det har liten beska och smak av tropiska frukter, persika och honung. ”För svag för att vara en IPA” står det på etiketten. Bortsett från alkoholhalten så är det här en fullgod IPA med mycket smak.

Betyg:

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

 

Birra Arabicaporter är en ale med kaffesmak. Det är ett italienskt öl som innehåller 0,9% kaffe så det är ingenting att dricka istället för kaffe men det är ett utmärkt matöl, eller att drickas som det är. Smaken är mustig och fyllig och har bra sötma. Det är både opastöriserat och ofiltrerat.

Betyg:

 

La Bella Lola är ett öl från Barcelona som är beskt och fruktigt men det är en mjuk och fin beska. Det passar utmärkt till sillen till jul och påsk. Samma omdöme gäller Terminal Pale Ale från Italien. Men det har lite mer beska.

Betyg: La Bella Lola: , Terminal Pale Ale:

 

Slutligen så provade vi en Saison du Public från Örebro Bryggarhus. Saison är ju en typ av fruktöl. Den här har mycket smak av citrus, den är mild och söt men har ändå lång eftersmak.

Betyg: