Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

ABB premiärvisar högeffektsladdare på eCar Expo

2017-11-03 – Laddbara bilar ökar i rekordtakt i Sverige och det är mycket viktigt att antalet laddare växer lika fort. År 2030 ska det enligt prognos av Power Circle finnas omkring en miljon elfordon i Sverige. ABB är ledande inom laddinfrastruktur och visar laddare för olika laddbehov på eCar Expo – Nordens mötesplats för elfordon och dess användare.

Förra året var det premiär för eCar Expo och den blev en succé då nära 10 000 besökare besökte mässan för att se nutiden och framtiden för el- och hybridbilar. ABB är med i år igen och kommer att premiärvisa högeffektsladdaren med ultrasnabb 150kW laddning för personbilar. ABB visar även snabbladdare för personbilar, laddsystem för elbussar, samt laddinsatser och serviscentraler. Alla ABB:s laddare kan kombineras med heltäckande lösningar för användarverifiering, betalning och nätverksanslutning.

Du hittar ABB i monter GB19 och GB20, 10–12 november i Eriksbergshallen i Göteborg respektive 17-19 november på Nackastrandsmässan i Stockholm.

Högeffektsladdare – Laddar på 15-20 minuter

Högeffektsladdning är en nödvändighet för att tillgodose morgondagens laddningsbehov. Redan 2018 kommer ett flertal elbilar som möjliggör laddeffekter från 150 kW. ABB visar lösningar för 150 kW laddning vilket ger ca 400km räckvidd på 15-20 minuter – optimalt för ultrasnabb laddning på långa motorvägssträckor. Systemet är framtidssäkrat och kan utökas upp till 350 kW.

ABB har stöd för alla nu tillgängliga, öppna laddstandarder och kan ladda de allra flesta elbilar.

Snabbladdare för kommersiella stationer – Laddar på 1-2 timmar

Med snabbladdare på den kommersiella stationen kan företaget få en ordentlig skjuts. Laddare avsedda för kommersiella laddstationer och återförsäljare av elfordon kan ladda en elbil på 60-120 minuter. Automatisk användarverifiering med nyheten AutoCharge gör laddning och betalning helt automatiserad.

DC-väggbox

ABB:s DC-väggbox med upp till 24 kW effekt kombinerar snabb laddning med enkel installation, kompakt design och intuitivt användargränssnitt. För lättinstallerad laddning vid hemmet, arbetsplatser, köpcentra, med mera.

Elbussladdare ger ren innerstad 24/7

Se filmen om ABB:s laddare för elbussar som integreras i exempelvis ändhållplatsen. ABB:s automatiserade system för snabbladdning av elstadsbussar möjliggör utsläppsfri kollektivtrafik i städer. Med sin automatiska takanslutning (OppCharge) och laddningstid på 4-6 minuter kan systemet enkelt integreras i befintliga busslinjer genom att installera laddare vid ändhållplatser, depåer och/eller mellanstationer. För en renare stadsmiljö dygnet runt!

Smarta laddningslösningar för bussdepåer
High Voltage Charger-laddare för bussdepåer består av ett kraftskåp som matar upp till tre laddningsboxar. När det första fordonet är laddat börjar nästa fordon laddas automatiskt. Detta maximerar tillgängligheten av fordonen. Kom till ABB:s monter och se filmen om hur detta går till!

Laddinsats – Förvandla bilvärmarcentralen till elbilsladdare!

Den enkla och snabba vägen till elbilsladdning på parkeringsplatser där det redan finns bilvärmarcentraler. En nyhet från 2016 som utvecklats och produceras i Nyköping.

Det tar bara någon minut att ersätta tidigare insats med AC-laddinsatsen. Laddning över natten täcker den genomsnittliga dagliga körsträckan för alla elbilar. Elmätaren som ingår gör det enkelt att hålla koll på elförbrukningen. Utrustade med personskyddsautomat och stödjer Mode 3-laddning, den säkraste nivån för AC-laddning.
Säker anslutning till elnätet med ABB Kabeldon serviscentraler

Med sitt robusta varmförzinkade ytterhölje och isolerade skensystem garanteras säkerheten för både allmänheten och installatören. För anläggningar med behov av många matningar är systemet lätt att anpassa till de flesta behov. Det finns med strömskenor upp till 1600A och skåpen kan byggas samman till större enheter. Centralerna är lätta att komplettera med fler utgående grupper, vilket är möjligt att göra även under drift.

Kompakt typ B jordfelsbrytare – Ett säkert val till AC-laddare

ABB:s jordfelsbrytare av typ B garanterar upptäckt av alla typer av felströmmar. B typ är avsedd att användas i AC-nät där rena DC-felströmmar kan förekomma. Ett säkert val till AC-laddare, frekvensomriktare och solcellsomriktare. F200 B jordfelsbrytarna har en innovativ design som gör dem kompakta. Den tvåpoliga är den första på marknaden som byggs på bara två moduler och dess kompakta mått säkerställer betydande utrymmesbesparingar i elskåpet.

 

Källa: ABB