Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Triple & Touch från Namibias president till Nösunds Wärdshus

Ken Wennerholm, med rötterna i Nässjö och Göran Rudbo är Triple & Touch – två mycket uppskattade musikaliska ambassadörer. De lever ett minst sagt omväxlande liv. Som Star For Life-ambassadörer spelade de nyligen för Namibias premiärminister. Veckan därpå väntade Nösunds Wärdshus på västkusten i Sverige.

-Det ena utesluter inte det andra. Jag kan garantera att vi ser fram mot Nässjögalan och skall göra vårt bästa för att bidra till en total succé, säger Ken och Göran.

Det är två verkligt folkkära artister som kommer. De har jobbat ihop sedan 1983 och medverkat i konserter, arrangemang, TV-framträdanden och shower över hela världen.

Ofta för fullsatta hus. Kinas president, Neil Armstrong (förste mannen på månen) och miljontals tittare har kunnat följa dem.

I Nässjö blir det också fullt pådrag i Kulturhuset Pigalle.

-Vi gillar att samverka med Nässjö. Ett av våra roligaste minnen är från september 2007 då vi spelade i en restaurangvagn vid ett av Nässjö Näringsliv AB:s arrangemang i ett chartrat tåg mellan Nässjö och Göteborg. Så vi kommer att känna oss som hemma:-))

-Men det som gett oss mest av allt under alla år och det som visatsat hårt på sedan 2005 handlar om Star for Life-programmet.

Star for Life är ett unikt program som går ut på att förhindra spridningen av aids för unga människor i Sydafrika. Idag når programmet mer än 72 000 ungdomar och deras familjer i Sydafrika, Namibia och Sri Lanka.

Alldeles nyligen sällade sig förra fotbollsproffset Glenn Strömberg till skaran av ambassadörer och har sällskap av bl a Sven-Göran Eriksson, Alf Svensson och Alexandra Charles.

Ken Wennerholm berättar;

-Vi var med och såg finalen i fotbolls-VM i Sydafrika men också för att introducera Glenn Strömberg till en av våra skolor i Durban. Vi hade också ett stort event i Johannesburg då Star for Life firade femårsjubileum. Nelson Mandelas dotter och sonson deltog.

-Sedan åkte vi till Namibia och organiserade en körtävling med de 12 SFL-skolorna. Finalen blev stor succé. Premiärministern var på plats och var mäkta imponerad. Men nu är vi i Sverige och skall spela på Nösunds Wärdshus. Det är ett omväxlande liv

Källa: Mynewsdesk