Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Golfspänning i Bro

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Idag är det andra dagen på Nordea Scandinavian Masters 2010.  Scandinavian Masters för första gången 1991 och har bara blivit mer populärt sedan dess. Vädret är härligt och stämningen är på topp. Banorna är fina och miljön är grön och naturfylld. Golfarna kämpar på och håller humöret uppe. 

Foto: Joakim Holmberg

Bland spelarna är bland annat K J Choi som berättar att han är väldigt nöjd med sin insats idag. Eftersom det inte gick så bra för honom förra säsongen, kände han sig även lite rostig när han kom hit. Vädret var kyligt och han glömde sin tröja på hotellet, vilket gjorde att han blev orolig ett tag. Sedan löste det sig eftersom vädret sprack upp och det blev varmare i luften, då blev han genast mer självsäker och gjorde sitt allra bästa, vilket lönade sig till att han kom etta i dagens tävling med -9 par. Han berättar att hans puttar inte har förändrats från förra säsongen eftersom han inte hade tillräckligt mycket tid att öva, vilket ledde till att det var enklare att gå tillbaka till de gamla puttarna.
17:e hålet tyckte Choi var svårt på grund av dess läge vid vattnet, vilket gjorde att det var svårt att avgöra hur vinden skulle blåsa.  Däremot njuter han av energin, pressen och adrenalinet och säger att han har lärt sig att hantera pressade situationer mycket väl.
Han är även väldigt tacksam för hur han har blivit bemött här i Sverige. 

Foto: Joakim Holmberg

Vi fick en intervju med den svenske stjärnan Peter Hanson.
Hur gick det idag?
Det gick bra. Gjorde 4 under par idag. 

Vad hade du för förväntningar för tävlingen?
Det viktigaste är att klara cutten till PGA ranking. Nu är ranken 48. 

Fick du några eventuella problem idag?
Nja, hade några små skavanker, men lyckades rädda upp det ganska bra. 

Hur tyckte du att banan var?
Den här är bättre och bekvämare. ( eds note. än Arlanda där han har spelat tidigare) 

Hur tyckte du att det kändes med vädret?
Det var inga stora problem, bara lite kallt kanske. 

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

 Vi lyckades även få en intervju med Richard S Johnson som kom tvåa idag. Han ska då spela mot bland annat K J Choi imorgon.
Hur tar du med ditt spel till USA? Det vill säga hur behåller du känslan?
Det är bara ta spelet som det är. Jag kommer ha med mig en kompis till USA, inte Anders dock, men en annan kompis. Så det kommer nog gå bra.

Vad har du för förväntningar imorgon?
Det är bara att gå ut och köra! Får ta det som det kommer helt enkelt.

Hur länge har du och Anders Timell kännt varandra?
Vi lärde känna varandra i Österåker, så det blir väl cirka 12 år. Han och hans fru brukar komma över till oss och äta middag, så vi är ganska nära.