Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

AstraZeneca PLC utser ny styrelseledamot

Dr Bruce Burlington kommer att ingå i AstraZenecas styrelse som Non-Executive Director från och med den 1 augusti 2010. Han kommer också att bli medlem i styrelsens vetenskapliga kommitté.

Bruce Burlington har tillbringat 17 år av sin yrkeskarriär vid US Food and Drug Administration där han var Director, Center for Devices and Radiological Health 1993-1999, innehade tre högre befattningar vid Center for Drug Evaluation and Research – Acting Deputy Director of Medical Affairs, 1992-1993; Acting Director, Office of Generic Drugs 1990-1991 och Deputy Director, Office of Drug Evaluation II – och var Director, Division of Biological Investigational New Drugs, Center for Biologics Evaluation and Research 1986-1989 och Medical Officer and Chief, Laboratory of Respiratory Viruses, Division of Virology, Center for Drugs and Biologics 1983-1986.

Därefter innehade han flera högre befattningar i läkemedelsföretaget Wyeth, däribland Executive Vice-President, Business Practices and Compliance 2006-2007; Executive Vice-President, Quality, Regulatory, Safety, Compliance & Audit 2003-2006; Senior Vice-President, Regulatory Affairs & Quality 2000-2003 och Senior Vice-President, Global Regulatory Affairs 1999-2000.

Bruce Burlington är för närvarande konsult inom områdena läkemedelsutveckling samt regulatoriska frågor, Non-Executive Director of Cangene Corporation samt medlem av Scientific Advisory Board för International Medica Foundation och H. Lundbeck A/S.

Inga åtaganden enligt paragraf (1) till (6) i Listing Rule 9.6.13 i UK Listing Authority’s Listing Rules uppkommer avseende utnämningen av Bruce Burlington.