Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Allt för hälsan

Stor grön monter. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

I helgen besökte Aftonkuriren mässan Allt för Hälsan. Där kunde man bland annat testa massagefåtölj  och massagebälte och köpa utrustning om man ville. Det fanns även kosttillskott och böcker, udda och användbara.

Nu i helgen kunde man besöka den årliga mässan Allt för hälsan. Den gick parallellt med den mindre hälsosamma mässan Stockholm Food & Wine som hade lite annan inriktning. Som namnet ”Allt för hälsan” antyder så fanns det allt för hälsan på plats, åtminstone nästan allt, och i alla priskategorier. Det dyraste på mässan var förmodligen en massagefåtölj för 79 000 kronor. Det är väl mest företag som köper den. Men enligt försäljaren är det även privatpersoner som köper den. Jag fick prova ett demoprogram på åtta minuter, det var riktigt skönt måste jag säga. Och det går ju även att hyra den. Och det fanns även mindre och betydligt billigare massagemaskiner att köpa som inte var fy skam. Bland annat fanns det en liten maskin enbart för fotmassage som kostade runt en tusenlapp. Den var jag lite sugen på att köpa. Om man dessutom kombinerade den med ett massagebälte för ungefär samma pris så hade man iallafall nästan helkroppsmassage. Sedan kunde man också köpa en värmefilt att lägga på stolen under massagen så får man total avslappning.

Träningspass på bräda. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Det var lugn och skön stämning inne på hälsomässan. Det var ingen trängsel trots många besökare så det var lätt att gå runt och titta bland montrarna. Hos en stor del av såldes det kosttillskott av flera olika märken i form av piller och kapslar med olika ingredienser. Men det fanns även en del mer naturligt kosttillskott. En rolig idé hade några killar hos Unga företagare. De hade satt ihop fyra olika shots med vardera fem till sex olika frukter och grönsaker. De var väldigt olika sinsemellan. Man kunde köpa bara en shot eller fyra stycken i en Shotbox. De kunde man kombinera hur man ville. Hos ”Eastern Harmony” kunde man köpa torkad ingefära i olika varianter, kryddad med kanel eller tillsammans med mango. Och så hade de si mu, torkade kinesiska plommon, och grönt te. Det som saknades var dock färskpressad ingefära på flaska som man kan köpa i en del livsmedelsbutiker.

Det fanns även en rätt stor bokavdelning. En del av böckerna verkade intressanta och användbara, som träningshandböcker och om att äta antiinflammatorisk mat, bland annat en kokbok inriktad på bara gurkmeja. Men del böcker verkade riktiga flummiga, som ”Månologi” som handlar om att ta tillvara energin från och leva i harmoni med månen. Eller böcker om tarotkort.

Jag avslutade med lunch på ett av kaféerna inne i mässhallen med en stor räkmacka. 159 kronor var rätt dyrt men den var god och fräsch och det var rikligt med räkor.