Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SIHS: VW-cup och Power & Speed

Stephanie Holmén, vinnare i VW-cup. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion
Stephanie Holmén, vinnare i VW-cup. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Under lördagen var det blandat show och tävling. Det var total svensk dominans i huvudtävlingen VW-cup och gick inte så dåligt i Power & Speed heller.

Sweden International Horse Show fortsatte på lördagen med tävlingar och shower. Dagens huvudtävling var VW-cup som inledde kvällspasset. Om man lyckas knipa förstaplatsen i den tävlingen kan man åka hem i en sprillans ny bil. Den som lyckades med den bedriften i år var Stephanie Holmén på hästen Flip´s Little Sparrow, eller Sparven som den också kallas i mer informella sammanhang. Hon red på samma häst förra året då hon kom tvåa. Sedan dess har både hon och hästen fått mer styrka och rutin.

När hon kom tvåa förra året hette vinnaren Peder Fredriksson. I år blev det ombytta roller. Peder Fredriksson kom nämligen tvåa i år. Men båda hästarna ägs av samma person, Astrid, så hon är vinnare dubbelt upp. Det var hon som körde ut bilen från arenan efter att ha kört ärevarv.

Henrik von Eckermann, vinnare i Power & Speed. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion
Henrik von Eckermann, vinnare i Power & Speed. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Sverige dominerade den här tävlingen i flera bemärkelser. Hälften av deltagarna var från Sverige och det var svenskar som knep de första fyra platserna. Efter Peder Fredriksson kom Petronella Andersson på hästen Eclatant och på fjärde plats kom Jonna Ekberg på hästen Dolitaire Chavannaise.

I tävlingen Power & Speed blev det också svensk seger, Henrik von Eckermann knep segern på hästen Lorielle 2. Han är rankad som trea i världen. Holländaren Harrie Smolders är rankad som etta i världen. Han var också med i tävlingen men placerade sig betydligt sämre, långt ner i resultatlistan. På andraplats kom en ung norrman, Johan-Sebastian Gulliksen. Hans pappa, Geir Gulliksen, deltog också i tävlingen men kom längre ner i resultatlistan. Geir deltog också i VW-cup men lyckades inte placera sig. Peder Fredriksson som kom tvåa i VW-cup precis innan lyckades placera sig som trea i Power & Speed.

Under lunchpasset mellan 15 och 17 var det final i prins Carl Philips pris. Det är världens största ponnytävling. Det var bara svenskar med, alla åtta. Vinnaren i den här tävlingen hette Philip Svitzer. Han kommer från Helsingborgs Fältrittklubb. Han red på hästen Zabrino. Tvåa och trea kom två tjejer, Thea Gånehed från Billdal och Ebba Danielsson från Equine Club West.