Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tour Pacific får kunglig skjuts i försäljningen

Reseföretaget Tour Pacific rapporterar rekordförsäljning för juli månad. Företaget som specialiserat sig på exotiska långväga resmål rapporterar sin bästa försäljningsmånad på 17 år.

– Juli är normalt en lugn månad hos oss när Sverige gått på sommarsemester, säger Lars Jönsson vd på Tour Pacific. I år har dock sitationen varit annorlunda för helsingborgsföretaget.

Flera orsaker har påverkat den positiva försäljningstrenden men Lars Jönsson tackar särskilt Victoria och Daniel för deras val av bröllopsresmål. Bora Bora i Franska Polynesien är ett bröllopsresmål alla i Sverige numera känner till.

– Jag kan inte sticka under stol med att den enorma exponering som den kungliga smekmånaden givit vårt företag har gett skjuts åt försäljningen, säger Lars Jönsson. Som landets ledande söderhavsspecialist har jag blivit intervjuad i radio inför 1,5 miljoner lyssnare och blivit intervjuad och citerad i stort sett varenda dagstidning i Sverige, fortsätter Lars Jönsson.  Antalet unika besökare på företagets hemsida har mångdubblats under juli månad.

Flyg- och resebranschen ser nu ljuset i tunneln efter några svåra år i lågkonjunkturens spår. Sveriges ekonomi går allt bättre och svenskarna ser mer och mer positivt på såväl landets ekonomi som den egna plånboken. En stärkt krona ökar också svenskarnas köpkraft vid resor utomlands. Lars Jönsson tror på några goda år framöver.

– Den stora effekten av Victoria och Daniels val av smekmånad kommer vi se först längre fram, menar Lars Jönsson. Det närmaste halvåret kommer tusentals svenska par att bestämma sig för vart de ska resa på sin egen bröllopsresa.

Fler än någonsin kommer att välja Söderhavet på smekmånaden, det hoppas i alla fall Lars Jönsson på.

Tour Pacific är ett nischföretag som ända sedan starten 1993 specialisterat sig på resmålen Australien, Nya Zeeland och Söderhavet. Företaget ägs av grundaren Lars Jönsson och har 11 anställda. Resorna säljs direkt till konsument såväl som genom återförsäljare. De två största återförsäljarna är reebyråkedjorna Resia och Ticket.

Tour Pacific är ett företag som står för service och kvalitet. Kunskapen om resmålen är väldigt hög då alla säljare har själva varit där. Företaget har de senaste två åren nominerats till resebranschens Oscarsgala Grand Travel Award i kategorin ”Bästa Specialistresearrangör”.

Källa: Mynewsdesk.