Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stor besvikelse för Hammarby i hemmapremiär

Nils Fröling, Kalmar FF, satte första målet i matchen mot Hammarby. Foto: Olav Holten / PP-Press
Nils Fröling, Kalmar FF, satte första målet i matchen mot Hammarby. Foto: Olav Holten / PP-Press

Stämningen är på top när Hammarbys fans fyller upp hela Tele2 arena till bredden. Med en rekordstor premiärpublik på närmare 32000 åskådare och en klack som fyller arenan med trummor och outtröttlig sång kan inte förutsättningarna vara bättre för hemmalaget.

Säsongens första match bjuder på en glädje och energi som kyligt väder och tidigare regn inte kan lägga sordin på. En rejäl seger för Hammarby var väntad men så blir det inte.

Kalmar FF har inte riktigt lyckats att få med sina fans ända till Stockholm. En minimal klack på runt 200 personer trängs i ena hörnet, och överröstas fullständigt av alla hammarbyfans som fyller arenan till bristningsgränsen.

Hammarby lyckas som förväntat att sätta rejäl press på Kalmar redan från början och tvingar dem gång på gång tillbaka ner till sin egen planhalva. Kalmar lyckas dock att om och om igen avvärja varje hot mot nollan i över en halvtimme.

Sen händer det som ingen hade väntat – Kalmar lyckas med bedriften att att trycka tillbaka Hammarby och ,till allas stora förvåning, petar deras spelare Nils Fröling in matchens första mål i 32a minuten.

En blandning av förvåning och besvikelse sprider sig över hela arena när det överraskande målet är ett faktum. Glädjen från Kalmars klack lyckades däremot, sin lilla storlek till trots, att nå ända fram till skrivarläktaren. En bedrift värd att nämnas.

Trots fortsatt hårt tryck från Hammarby med många målchanser kommer nästa mål dröja länge. Inte förrän i 67e minuten lyckas Hammarbys Nikola “Niko” Djurdjić att kvittera. Glädjen över detta har inga gränser. Grupper av män kramar om varandra på läktarna och gråter av lycka för att deras lag äntligen är på rätt väg. Men under den ordinarie speltiden sker ingen sedan förändring av ställningen.

Hammarbys Nikola “Niko” Djurdjićs mål i förlängning dömdes bort p g a offside. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB

Med initial förlängning med 4 minuter lyckas återigen “Niko” med att komma igenom Kalmars försvar och peta in 2-1. Arenan fullkomligt kokar av alla glädjeyttningar, med bengaler och rökbomber, men allas glädje går strax över i förvåning och ilska. Målet döms ut p g a offside! Det dröjer flera minuter innan domen slutligen bekräftas, och i 99 minuten avslutas matchen med ställningen 1-1.

Det promenadseger som alla hade förväntat sig visar sig bli något helt annat. Bara Kalmars lilla klack visar glädje när matchen är över. Förväntningarna på en promenadseger för Hammarby som fyllde hela Tele2-arena innan matchen har nu bytts ut till en djup besvikelse och det är en rätt dyster publik som lämnar Tele2-arenan i tystnad.