Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skrik och skratt på Tobbe Trollkarls Gröna Lund-premiär

Tobbe Trollkarls armbåge trollas bort av assistenten Isabelle Fracasso. Foto: Olav Holten / Imagick
Ett säkert sommartecken är alla barnföreställningar som på eftermiddagarna visas på Gröna Lunds lilla scen. Med namn som Petson & Findus, Pyjamashjältarna och Daniel Kane har barnen en fantastisk chans att uppleva scenkultur just för dem. Denna vecka har turen kommit till Tobbe Trollkarl vars varma humor och charm fyller upp arenor överallt dit han kommer.

 

Det är redan proppfullt med barnfamiljer när musiken börjar spela. Det är strax dags för Tobbe Trollkarls premiär på Gröna lund. Barnen sitter på gröna träbänkar och väntar med spänning. Plötsligt hörs en nedräkning från tio till noll i högtalarna. Ridån går isär och belyst i lila och blått dyker en peppad Tobbe Trollkarl upp ifrån en rökfylld låda.
– Gillar ni trolleri, ropar Tobbe till publiken.
– JAAAAAAA, blir det rungande svaret. Och sedan är showen i full gång.

Det som kickstartade Tobbes karriär var TV-programmet På Rymmen. Det var ett program där kändisar fick spåra upp personer som frivilligt hade anmält sig som rymmarpar. Tobbe och hans vän lyckades så bra att när serien var över var de båda två själva kändisar. Tobbe hamnade snart som programvärd för Latiolajbanlådan på morgonprogrammet i TV4. Sedan dess har han gång på gång bevisat att han är ett fullfjädrat underhållningsproffs.

I showen på lilla scenen på Gröna Lund är det fullt ös  från början till slut. Barnen inser på tok för sent att tiden kan gå väldigt fort om man har kul. Efter showen tar Tobbe sig tid att prata med alla barn som vill. Det är en stor klunga i ena hörnet där barn får en chans att ta en selfie med Tobbe, skaffa sig en trollerilåda eller bara få en varm kram.

– Hur tyckte du att det gick idag, frågar jag honom efter showen.
– Det är ju premiärdag så man hittar saker som måste finjusteras, tajtas upp och fixas till men så är det alltid på premiärer, svarar Tobbe.

I ett annat hörn hittar jag även Joe Labero som kommit för att stötta sin kollega och se vad som är nytt för den här säsongen. Även om detta är barnunderhållning så finns det alltid något att inspireras av även för världsartister. För detta är en show som barn i alla åldrar kan uppskatta. De allra yngsta skriker, skrattar och pekar ut när något till synes är på väg att gå fel. Så om ett gott skratt kan förlänga livet, så har man förlängt livet med flera veckor efter denna show.