Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Efterlängtad höstnyhet för studenter

Med start den 1 augusti erbjuds studenterna i Stockholms län att köpa studentbiljett med valfritt startdatum. Dessutom finns möjligheten att välja en giltighetstid på 30 eller 90 dagar. Många önskemål om detta har inkommit till SL, så vi vet att det är en efterlängtad nyhet. På köpet ingår en förlustgaranti.

Sedan hösten 2007 har studenter vid universitet och högskola kunnat köpa studentbiljetter. Nytt från 1 augusti 2010 är att studentbiljetterna inte är terminsbundna utan ersätts av studentbiljetter giltiga 30 eller 90 dagar och med flexibelt startdatum.

En annan nyhet är också att studentbiljetten (både för 30 och 90 dagar) går att köpa hos alla ombud och alla bemannade pendeltågsstationer, i SL-Access-automaterna på tunnelbane- och pendeltågsstationer och på SL Center. 90 dagarsbiljetten kan man dessutom köpa via e-handel på sl.se.

Den som vill koppla en förlustgaranti till sitt kort ska registrera kortet på Mitt SL-konto på sl.se. Förloras kortet går det då att få ett nytt med samma innehåll.

För att få resa på studentbiljett ska man fortfarande studera minst 75 procent. Vid resa ska studentlegitimation och vanlig legitimation alltid kunna uppvisas.

Pris:

Studentbiljett 30 dagar           490 kr

Studentbiljett 90 dagar           1350 kr

Källa: SL