International Jumping

Vinnare Darragh Kenny från Irland på hästen Important de Muze tog hem segern i Internationell Hoppning. Följt av den Franske Kevin Staut. Och på tredje plats vår kära svenska stjärna Henrik Von Eckermann.

Först ut på banan är vår svenska stjärna Angelica Augustsson Zanot som nu är tillbaka i landslaget. Hennes prestation resulterade i 4 fel och en tid på 70.37.
Näste tävlande är Peder Fredricson med hästen H&M Kirlo van den Bosrand. Han avslutade med 4 fel och tiden 63:39.
Ben Maher som i år bland annat tagit EM-silver är näste man ut på banan. Med hästen Ginger-Blue blev det en felfri runda och tiden 64:59.

Marlon Modolo Zanotelli gift med Angelica Augustsson Zanotelli och som båda driver ett eget stall är nästa tävlande. Med hästen Icarus blev det felfritt och en sluttid på 62:20.
Näste ut är Lorenzo de Luca som är ihop med den stora legendens dotter, nämligen Jessica Springsteen. Med hästen Amarit dÁmour slutar det med felfrittt och tiden 73.60.
Nästa ut är den diciplinerade José MAria (jr) Larocca med hästen Edocenta. Resultatet blev 4 fel och tiden 76.11.
Därefter kom Stephanie Holmén som är i den absoluta toppen bland svenska ryttare. Med hästen Dinaro slutade det med 4 fel och tiden 64.74

Sedan var det den Belgiske Nicola Philippaerts tur ut. Nicola har starka familjeband inom ridsporten. Hans far är Ludo Philippaerts. Nicolas resultat med hästen Fubertha blev 12 fel och tiden 69.97.

Efter honom var det vår kära idol inom ridsporten, nämligen Malin Bayard-Johnsson. Tyvärr var det inte hennes dag idag och hon hoppade över 2 hinder.
Efter henne var det Geir Gulliksen som är en av Norges högst rankande hoppryttare tur ut på banan. Med hästen Gin Chin van het Lindenhof blev resultatet en felfri tur och tiden 66.09.
Den franske hoppryttaren och världsstjärnan Kevin Staut var nästa ut. Med hästen For Joy van´t Zorgvliet HDC blev det felfritt med tiden 61.03.

Sedan var det vår älskade VM-silvermedaljörs tur ut. Nämligen Henrik Von Eckermann. Med hans häst Hannah blev det felfritt och tiden 61.37.
Efter Henrik så var det den världsrankande Harrie Smolders tur. Hans häst Monacco presterade tiden 61.77 och felfritt.
Alexander Zetterman sin bas på en anläggning utanför Paris var näste ut. Med sin häst Miss Svea blev det 11 fel samt tiden 91.74.
Evelina Tovek har varit en del av det svenska EM-laget i Rotterdam var näste ut. Det blev 4 fel, tiden 68.35 med hästen Winnetou de la Hamente Z.
Sedan var det Darragh Kenny, son till två tränares tur. Det resulterade med en tid på 60.96 och felfritt.
Och sist ut blev det Douglas Lindelöw på hästen Kimba du Soleil. Han tog EM-silver i laghoppning. Med 4 fel och 62.42 avslutade han tävlingen.
Darragh Kenny tog hem segern följt av 2:a plats Kevin Staut och tredje plats Henrik Von Eckermann.

1: Darragh Kenny Italien
2: Kevin Staut Frankrike
3: Henrik Von Eckermann Sverige

 

Text: Julius Lindblom  Bild: Tobias Dahlén