Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Spännande resa genom tiden

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB

Ljusstakar, gitarrer och brödsporrar är lite av de antikviteter vi hittar på årets Antikmässa i Älvsjö.  Trevliga människor och en harmonisk atmosfär möter oss när vi besöker mässan under dagen. Under samma tak finns även Sy – och hantverksmässan och Köpa hus utomlands, ett trevligt inslag under helgens mässor.

En värld av fantastiska antikviteter under samma tak som Sy- och hantverksmässan, samt Köpa hus utomlands är något man inte vill missa. Här hittar man många vackra och unika saker i olika prisklasser, allt från en gitarr för 550 000 kr till en brödsporre i porslin för 165 kr, beroende på vad man är ute efter till sitt hem.

Med fler än 200 utställare på Antikmässan är det svårt att inte bli inspirerad av deras fantastiska samlingar de har med sig på mässan. Människorna man pratade med och mötte i gångarna är glada och trevliga, stressen som brukar finnas var som bortblåst och det var en harmonisk atmosfär i mässhallen.

Vi pratade lite med Fredrik Knutsson på Bo Knutsson Konst och Antikhandel i Vänersborg om hans ljusstakar från 1941.

Det är Wiwen Nilsson som är tillverkaren och det är den viktigaste silversmeden på 1900 – talet i Sverige, och det är den bysantinska stilen på ljusstakarna.

Priset för ett par är 265.000 kr och det går inte att bara köpa en, utan du måste köpa båda ljusstakarna.

Innan den runda modellen kom var de lite mer kantiga. Det finns 3 andra par, men de är inte ett par längre utan de finns på olika ställen.

Det finns bara detta par kvar som är komplett och vill man ha dessa ljusstakar så är detta ett bra tillfälle att köpa dessa.