Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En älskad och mångfacetterad kulturperson

 Jubilaren Lasse Åberg. Foto: All We Need Is Live
Jubilaren Lasse Åberg. Foto: All We Need Is Live

Fredagen den 5:e maj fyller Lasse Åberg 80 år och SVT Play sänder då Lasse Åberg- En ängslig gosses memoarer, med undertiteln De första 80 åren, som sammanfattar Lasses Åbergs händelserika liv som skådespelare, författare, musiker och konstnär. De två timslånga avsnitten visas i SVT1 15 maj samt 17 maj kl 20.00.

De två programmen visar glimtar ur Lasse Åbergs verksamhet inom tv, film, musik och konst genom åren, samt nyinspelade möten och samtal.

– Det har varit intressant och även känslosamt att få sitt liv rekonstruerat från barndom till nutid. Jag har ju varit en kreativ kameleont, så programmen blev därav ganska spretiga, men förhoppningsvis
underhållande, säger Lasse Åberg.

Programmen innehåller samtal och intervjuer med ett antal personer som Lasse Åberg haft i sin närhet som till exempel musikern Janne Schaffer, konstnären, författaren och serietecknaren Jan Lööf och regissören Lasse Hallström. Det bjuds också på nya scener i form av rekonstruktioner av oväntade möten och händelser, samt klipp från Lasse Åbergs filmer och tv-produktioner.

Lasse Åberg – En ängslig gosses memoarer är producerad av All We Need Is Live för SVT.

Sändningar:
SVT Play tisdag 5 maj 2020 kl 02.00: Lasse Åberg – En ängslig gosses memoarer (1:2)
SVT1 & SVT Play fredag 15 maj 2020 kl 20.00: Lasse Åberg – En ängslig gosses memoarer (1:2)
SVT1 & SVT Play söndag 17 maj 2020 kl 20.00: Lasse Åberg – En ängslig gosses memoarer (2:2)

Källa: SVT