Res med SVT i sommar

 Foto: Ginos italienska frestelser, The Greek Islands with Julia Bradbury CTwo Four Rights, Travel Man_S1_Richard Ayoade_Barcelona 2 © North One TV & All3Media International
Foto: Ginos italienska frestelser, The Greek Islands with Julia Bradbury CTwo Four Rights, Travel Man_S1_Richard Ayoade_Barcelona 2 © North One TV & All3Media International

I sommar satsar SVT lite extra på reseprogram. För den som kanske inte kommer iväg, för den som bara längtar bort eller för den som älskar klarblått vatten och pittoreska byar eller pulserande storstäder. Sommarens reseprogram har något för nästan alla ressugna.

Redan den 1 juni startar serien Grekiska öar med Julia Bradbury, den brittiska programledaren, som i sex avsnitt guidar oss runt i den grekiska övärlden. Hon tar med oss bortanför turiststråken och visar oss gömda stränder, vackra vikar och orörd natur. Och vad vore en greklandsresa utan att utforska gamla traditioner och prova den grekiska maten och drycken? Först ut är den populära ön Kreta. Programmet sänds med start måndag 1 juni kl 17.35 i SVT1 och på SVT Play.

Julia Bradbury får vi fortsätta följa i åtta avsnitt i sommar när hon reser till Australien för att låta oss bekanta oss med den annorlunda naturen och de unika djuren som lever där. Men hon utforskar även städer. Och familjekonstellationer. Australien runt med Jula Bradbury sänds med start måndag 22 juni kl 17.30 i SVT1 och på SVT Play.

I Ginos italienska frestelser får vi i hela tre säsonger under sommaren följa med Gino D’Acampo till några av Italiens mest älskade platser. Gino provar de lokala rätterna med råvaror som är typiska för regionen och lagar även egna rätter. Programmet sänds med start måndag 8 juni kl 17.35 i SVT1 och på SVT Play.

I Travel man får vi resa intensivt (och motvilligt) med komikern Richard Ayoade och en kändisgäst. I fyra avsnitt visar han oss hur man på 48 timmar gör det mesta möjliga av en stad. Programmet sänds med start 20 juni kl 23.00 i SVT1 och på SVT Play.

Källa: SVT