Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fotbollsstudion – nytt SVT-magasin om Allsvenskan

 Fotbollsstudions programledare André Pops tillsammans med fotbollsexperterna Therese Strömberg och Daniel Nannskog. Foto: Jan Danielsson/SVT
Fotbollsstudions programledare André Pops tillsammans med fotbollsexperterna Therese Strömberg och Daniel Nannskog. Foto: Jan Danielsson/SVT

Den 14 juni drar Allsvenskan i fotboll igång – och den 15 juni är det premiär för Fotbollsstudion, SVT:s nya magasin om Allsvenskan.

Fotbollsstudion sänds på måndagskvällar och leds av André Pops, som har programlett en lång rad stora fotbollsmästerskap men aldrig ett program med fokus på Allsvenskan.

Äntligen! Vi är många som har längtat efter den allsvenska starten och att då kunna ge våra tittare ett helt nytt magasin om en fotbollsliga som rymmer så mycket engagemang känns verkligen inspirerande. Fotbollsstudion ska ge skarpa analyser, starka åsikter och glädje. Tittarna ska kunna känna att vi delar deras passion för fotbollen, säger André Pops.

I studion finns också SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog samt ett nyförvärv: fotbollskrönikören Therese Strömberg.

Bara det att allsvenskan överhuvudtaget kan börja är ett glädjebesked i sig. Och att få jobba med den på det här sättet, som är nytt för mig som tidigare mest har skrivit om ligan, blir väldigt roligt, säger Therese Strömberg.

Programmet kommer innehålla höjdpunkterna från omgångens matcher, intervjuer med de hetaste spelarna och analyser och kommentarer från studioexperterna.

Oerhört glädjande att vi får tillbaka ett fotbollsmagasin i SVT där vi får gott om tid att sätta klorna i Allsvenskan. Jag är extremt tänd, snudd på övertänd. Jag hoppas att vi ska kunna ta hand om snackisarna på bästa sätt, och ge tittarna bra analyser och vinklar man kanske inte tänkt på, säger Daniel Nannskog.

SVT har magasinsrättigheterna till Allsvenskan de kommande tre säsongerna. Första avsnittet av Fotbollsstudion sänds kl 21:45 i SVT2 och SVT Play måndagen 15 juni.

Källa: SVT