Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

P-G och Anders kör för SM-guld i rally under finaltävlingen i Sandviken

Bil på grusväg i hög fart. Foto: Fredrik Värnebjörk
Foto: Fredrik Värnebjörk

Det är först i mål som gäller i Sandviken när Per-Gunnar ”P-G” Andersson och co-drivern Anders Fredriksson kommer till start i SM-finalen i rally för att försöka köra hem årets guldmedalj. Det skiljer 17,5 poäng mellan de och tvåan Mattias Adielsson, men i verkligheten  är det jämnare än så.
– Mattias har sin joker kvar och därför är det först i mål av oss som gäller för att knipa guldet. Vi ska köra för det och har en god känsla med oss sedan sist . Dessutom känner jag att vi har mer kvar att ge, så vi får växla upp tempot ytterligare på lördag,
säger P-G.

På lördag är det dags för Rally Bilmetro som avslutar den här lite annorlunda Covid -19 säsongen för rally-SM. P-G och Anders leder den trimmade fyrhjulsdrivna-klassen, R5, med 17,5 poäng i GN Motorsports Ford Fiesta R5.

Varje förare får innan start utse en jokertävling under säsongen. Det innebär att man får hälften av poängen som man kör till sig i den tävlingen som bonus. P-G och Anders valde sin jokertävling under South Swedish rally och körde då in 37,5 poäng tillsammans med powerstage-segern. Mattias Adielsson ligger 17,5 poäng bakom P-G och Anders och har sin joker kvar. Det innebär att det blir först i mål av ekipagen som gäller för att ta hem 2020-års SM-guld.
– Vi hittade en otroligt fin känsla i bilen sist – där allt fungerade. Dessutom känner jag att vi har mer kvar att ge så vi får växla upp tempot ytterligare på lördag, säger P-G.

Det är totalt 106 förare anmälda till Rally Bilmetro och i P-G och Anders klass startar 11 ekipage. Rallyt är helt publikfritt och består av fyra specialsträckor på 62,27 km.
– Det ska bli riktigt kul att få köra en sommartävling i Sandviken. Sist tror jag var 2002 då jag körde med Cloin, avslutar han.

Källa: P-G Andersson Rallying