Helgstudion är tillbaka på lördag

 Fredrik Skillemar, Linda Nilarve, Mats Nyström och Andrea Hökerberg. Foto: Magnus Liam Karlsson
Fredrik Skillemar, Linda Nilarve, Mats Nyström och Andrea Hökerberg. Foto: Magnus Liam Karlsson

På lördag är det åter premiär för publikfavoriten Helgstudion. Under åtta helger framåt analyserar och fördjupar programledare tillsammans med gäster veckan som gått med de senaste nyheterna från Sverige och världen. Programmet leds av Mats Nyström och Linda Nilarve samt Fredrik Skillemar tillsammans med Andrea Hökerberg.

I våras handlade Helgstudion primärt om coronaviruset, nu blir ämnena fler och bredare även om pandemins konsekvenser kommer att fortsatt få utrymme. Helgstudion bevakar stora internationella frågor, svenska lokala ämnen och också hur sportvärlden öppnar sig igen. Veckans mest intressanta personer intervjuas och de stora frågorna får ta plats. Inbjudna gäster, korrespondenter, experter och initierade reportrar bidrar med sin kunskap och svarar på publikens frågor.

– Det känns inspirerande att fortsätta med Helgstudion som för många blev ett informativt program i våras då Coronapandemin bröt ut. Frågeställningar kring Covid-19 kommer även vara en bärande del i höstens Helgstudion, pandemin är långt ifrån över. Det blir även gott om utrymme för andra aktuella ämnen från veckan som gått. Vår ambition är att Helgstudion ska behålla sin lugna grundton där det finns plats för följdfrågor och fördjupning. Helgstudion har utvidgat samarbetet med SVT Nyheter och det ska bli roligt att få bilda studioteam tillsammans med Linda Nilarve, säger Mats Nyström.

Helgstudion sänds lördagar och söndagar klockan 9-12 från 19 september till 8 november. Därefter tar Vinterstudion vid. Helgens program leds av Linda Nilarve och Mats Nyström och gästas bland annat av Socialminister Lena Hallengren om hävt besöksförbud på äldreboenden, Stefan Åsberg rapporterar om bränderna i USA. Elin Jönsson gästar studion om läget i Belarus. Vi gör nedslag från rättegången i Linköping. Ishockeyn är tillbaka, Chris Härenstam och Lena Sundqvist i är på plats i studion.

Under söndagen gästas vi av Hälso- och sjukvårdsdirektör region Stockholm Björn Eriksson & Malin Bengnér smittskyddsläkare Region Jönköping. Jennifer Wegerup om att Serie A startar och sist men inte minst det senaste om giftattacken mot Aleksej Navalnyj.

Källa: SVT