Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

De tävlar i På spåret 2020

 Grupp 1:Nya: Sanna Lundell och Plura Jonsson. Nya: Frida Boisen och Hamid Zafar. Återvändare: Farah Abadi och Johan Glans. Grupp 2: Nygamla: Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg. Nya: Dilan Apak och Moa Lundqvist. Återvändare: Marianne Ahrne och Anders "Ankan"Johansson. Grupp 3 : Nya: Tomas Alfredson och Ernst Billgren. Nya: Irena Pozar och Patrik Arve. Återvändare: Emma Molin och Hanna Dorsin. Foto: Grupp 1: Ulrika Malm/SVT, Mattias Ahlm/SR, SVT, Mattias Ahlm/SR, Mattias Ahlm/SR), Bo Håkansson/ SVT. Grupp 2: /Janne Danielsson/SVT, Micke Grönberg/SR, Olle Enqvist/SVT, Mattias Ankrah/SVT, Bo Håkansson/SVT. Grupp 3: Max Rangner/SVT, Ola Kjelbye/SVT, SVT, SVT, Bo Håkansson/SVT.
Grupp 1:Nya: Sanna Lundell och Plura Jonsson. Nya: Frida Boisen och Hamid Zafar. Återvändare: Farah Abadi och Johan Glans. Grupp 2: Nygamla: Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg. Nya: Dilan Apak och Moa Lundqvist. Återvändare: Marianne Ahrne och Anders ”Ankan”Johansson. Grupp 3 : Nya: Tomas Alfredson och Ernst Billgren. Nya: Irena Pozar och Patrik Arve. Återvändare: Emma Molin och Hanna Dorsin. Foto: Grupp 1: Ulrika Malm/SVT, Mattias Ahlm/SR, SVT, Mattias Ahlm/SR, Mattias Ahlm/SR), Bo Håkansson/ SVT. Grupp 2: /Janne Danielsson/SVT, Micke Grönberg/SR, Olle Enqvist/SVT, Mattias Ankrah/SVT, Bo Håkansson/SVT. Grupp 3: Max Rangner/SVT, Ola Kjelbye/SVT, SVT, SVT, Bo Håkansson/SVT.

I höstens På spåret kommer sex nya par in och rör om i grytan. Och tre folkkära lag kommer tillbaka, hungriga på revansch. På spåret har premiär fredag 27 november kl 20.00 i SVT1.

Grupp 1
Nya: Sanna Lundell & Plura Jonsson
Sanna är programledare och journalist. Hon har sommarpratat i SR P1 och programlett Flocken och Djävulsdansen på SVT, belönats med Kristallen för Stalkers på TV3 och dansat i TV4.

Plura är rockpoeten från Norrköping som tillsammans med Eldkvarn bidragit till den svenska låtskatten, och som dessutom blivit en tv-profil.

– Jag hoppas på obskyr 60-70-talsmusik och matrelaterade frågor, säger Plura Jonsson.

Nya: Frida Boisen & Hamid Zafar
Frida Boisen har vi sett i TV3:s Trolljägarna och Lyxfällan, samt läst i GT och Aftonbladet. Hon tävlar tillsammans med Hamid Zafar, som 2018 utsågs till Årets svensk av tidningen Fokus, detta efter att han lyckats vända resultaten i den utsatta Sjumilaskolan i Göteborg. Idag är Hamid skolchef i Mullsjö kommun.

Återvändare: Farah Abadi & Johan Glans
Komikern Johan Glans och programledaren Farah Abadi gjorde sin debut i På Spåret 2019. De blev snabbt ett av seriens allra mest omtyckta par.

Grupp 2
Nya: Dilan Apak & Moa Lundqvist
Två otroligt samkörda hjärnor. Dilan och Moa har gjort tv och radio ihop, bor ihop – och nu ska de tävla i På spåret ihop. Utöver serien Dilan och Moa så har vi sett Dilan i barnprogrammet Maxat och Moa i humorserien Dips.

-Tyvärr har jag grandios självbild och förväntar mig att det på ett magiskt och imponerande sätt ska visa sig att jag kan otroligt mycket mer än jag trott om alla ämnen, säger Moa Lundqvist.

Mardrömsmotståndet är någon journalist eller historiker som är gammal i gemet. Till exempel Claes Elfsberg, säger Dilan Apak.

Nygamla: Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg
2006 satt Magdalena Forsberg i final tillsammans med Adde Malmberg. Nu kommer hon tillbaka tillsammans med nyhetsnestorn Claes Elfsberg, som gör På spåret-debut.

Återvändare: Marianne Ahrne & Anders ”Ankan” Johansson
Det folkkära paret ”Ahrne Anka” har tidigare tagit sig till semifinal i På spåret. Deras spännvidd är såväl kunskapsmässig som nervmässig;. Den beresta regissören och författaren Marianne är kolugn och Ankan byter frisyr med varje känsloyttring. Tredje gången gillt?

Grupp 3
Nya: Tomas Alfredson & Ernst Billgren
Tomas och Ernst känner varandra sen länge, och har samarbetat kreativt flera gånger. Som regissör har Tomas gjort allt från Killinggängets Fyra nyanser av brunt till filmatiseringen av Låt den rätte komma in och den hyllade och prisade Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Ernst Billgren är en av Sveriges absolut mest namnkunniga konstnärer, som också blivit tv-profil genom såväl Äkta Billgrens som tävlingsprogrammet Konstnärsdrömmen.

Det är ju både allvar och lek. Vi vill passa på att lära oss något, men kanske också dela med oss av våra kunskaper. Mardrömmen vore att drabbas av plötslig klaustrofobi i kombination med ett rejält strömavbrott, säger Tomas Alfredson och Ernst Billgren.

Nya: Irena Pozar & Patrik Arve
Irena Pozar är chefredaktör för Veckorevyn, som hon driver i digital form, och krönikör i Expressen. 2019 nominerades hon till Stora journalistpriset i kategorin Årets röst.

Sist vi frågade hade Patrik Arve åtta band. Men mest känd är han nog med gruppen Teddybears, tillsammans med Joakim och Klas Åhlund.

– Nervös har fått en helt ny betydelse, det är inte helt otroligt att jag kommer kräkas i buren. Men jag är taggad också, en sån här chans får man ju bara en gång i livet, säger Irena Pozar.

Återvändare: Emma Molin & Hanna Dorsin
Förra säsongen bjöd skådespelarna Emma Molin och Hanna Dorsin på en rysare när de tog ledningen mot Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg i semifinal. Den gången räckte det inte hela vägen, men detta högenergiska och kunskapsstarka par har en formkurva som borde göra flera andra lag nervösa.

Vi satsar ju på vinst så klart! Eller ja, final i alla fall (om man måste vara blygsam…). Sport och Afrika är som vanligt våra blinda fläckar, säger Hanna Dorsin.

På spåret sänds fredagar kl 20.00 i SVT1 och på SVTPlay:
Grupp 1
27 november: Sanna Lundell & Plura Jonsson möter Farah Abadi & Johan Glans
4 december: Johan Glans & Farah Abadi möter Frida Boisen & Hamid Zafar
11 december: Frida Boisen & Hamid Zafar möter Sanna Lundell & Plura Jonsson

Grupp 2
18 december: Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg möter Dilan Apak & Moa Lundqvist
25 december: Dilan Apak & Moa Lundqvist möter Marianne Ahrne & Anders Johansson
1 januari: Marianne Ahrne & Anders Johansson möter Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg

Grupp 3
8 januari: Irena Pozar & Patrik Arve möter Tomas Alfredson & Ernst Billgren
15 januari: Emma Molin & Hanna Dorsin möter Irena Pozar & Patrik Arve
22 januari: Tomas Alfredson & Ernst Billgren möter Emma Molin & Hanna Dorsin
29 januari: Andra chansen – bästa grupptvåorna gör upp om sista semifinalplatsen.
5 februari: Semifinal 1
12 februari: Semifinal 2
19 februari: Final

Källa: SVT