Här är artisterna som uppträder på Tillsammans för Världens Barn

 First Aid Kit, Laleh, Smith & Thell och Rickard Söderberg. Foto: Privat, Lost Army, Per Kristiansen, Magnus Liam Karlsson/SVT.
First Aid Kit, Laleh, Smith & Thell och Rickard Söderberg. Foto: Privat, Lost Army, Per Kristiansen, Magnus Liam Karlsson/SVT.

Laleh, First Aid Kit, Smith & Thell samt Rickard Söderberg kommer att stå för musiken under den direktsända insamlingsgalan Tillsammans för Världens Barn den 2 oktober. -Jag ser fram emot galan. Jag tycker att det känns bra att få vara med under en så viktig kväll, säger Laleh.

Laleh är en av Sveriges mest älskade och största artister som under senare år bland annat skrivit en rad låtar om och med barn. Låtar som sjungs av barn på skolavslutningar inför tårögda familjer. Låten “Det kommer bli bra” är en av landets mest lyssnade på radio under året och framförs här unikt tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester och en barnkör.

First Aid Kit som består av systrarna Klara och Johanna Söderberg från Svedmyra är en av Sveriges mest hyllade och internationellt uppskattade. De har hittills mottagit fem Grammis-statyetter, Nordic Music Prize och har uppträtt för musikhistoriska legendarer som Patti Smith, Paul Simon och Emmylou Harris i samband med Polarpriset. Nu gör de en unik egen version på engelska av Ted Gärdestads “Come give me love” från 1973. En låt om att ge varandra villkorslös kärlek livet ut.

Helsinborgsduon Smith & Thell som består av Maria Jane Smith och Victor Thell har på senare år gjort sig ett namn både i Sverige och internationellt som framgångsrika låtskrivare och artister. Deras nya låt “Year of the young” handlar om saknaden och sorgen över nära och kära som dött alltför tidigt de senaste åren. Något som för tankarna till alla de barn runt om i världen vars hälsa riskeras just nu i krigs-, pandemi- och naturkatastrofdrabbade områden.

En av Sveriges mest folkkära operasångare Rickard Söderberg delar programledararbetet i Världens Barn-galan med sex kollegor, men han har även fått i uppdrag att tillsammans med sin konsertpianist framföra världens kanske mest kända operastycke “La Habanera” ur Carmen, med en ny egenskriven svensk text. Enligt Rickard finns kopplingar att dra mellan huvudpersonen Carmen och hennes öde – och kvinnors utsatthet i världen idag.

Tillsammans för Världens Barn sänds fredag den 2 oktober kl 20:00-22:00 i SVT1 & SVT Play

Sveriges största insamlingsgala för utsatta barn. Galan leds av Lina Hedlund, Tara Moshizi, Rickard Söderberg, Yvette Hermundstad och Tobbe Blom. Dessutom medverkar barnen Sigrid och Leon.

Radiohjälpens insamling Världens Barn är ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio, många svenska biståndsorganisationer och inte minst 45 000 frivilliga runt om i landet. Sedan starten av Världens Barn 1997 har svenska folket samlat in 1,7 miljarder kronor till behövande barn runt om i världen. Världens Barn jobbar med att förbättra förutsättningarna för de barn som lever i utsatthet och fokuserar på hälsa, skola och trygghet.

Källa: SVT