SVT säkrar rättigheterna till cykel-VM

 Vinnare i linjeloppet på VM i cykel 2020, Julian Alaphilippe Foto: SVT
Vinnare i linjeloppet på VM i cykel 2020, Julian Alaphilippe Foto: SVT

Cykel-VM i SVT blev en fin tittarframgång och nu är det klart att SVT köpt rättigheterna till fler världsmästerskap i cykel i ytterligare fyra år.

– Över 400 000 tittare tog del av våra sändningar från cykel-VM i helgen. Det visar verkligen att intresset för cykelsporten inte bara vuxit på motionssidan de senaste åren utan att det även finns ett genuint intresse att följa de bästa i världen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Mellan 2021–2024 äger SVT de exklusiva rättigheterna till bland annat cykel-VM med linje- och tempolopp och VM i mountainbike. Dessutom äger SVT rättigheterna till multi-VM i cykel som avgörs för första gången någonsin i Glasgow 2023.

– Det stora evenemanget i Skottland kommer att bli en riktig höjdpunkt. Hela 13 världsmästerskap i lika många cykeldiscipliner kommer att avgöras under två veckor i augusti, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Nästa år avgörs cykel-VM i Belgien i september men redan om knappt två veckor, den 10 oktober, sänder SVT VM i mountainbike.

Källa: SVT