Idrottsstjärnor tar upp kampen i Sveriges starkaste familj

 Michel Tornéus, Mikaela Laurén, Björn Ferry och Anna Lindberg. Foto: Janne Danielsson/SVT
Michel Tornéus, Mikaela Laurén, Björn Ferry och Anna Lindberg. Foto: Janne Danielsson/SVT

Finalen närmar sig med stormsteg. Fem familjer ska bli fyra och tävlingen går nu in i ett nytt skede när skidskytten Björn Ferry, proffsboxaren Mikaela Laurén, friidrottaren Michel Tornéus och simhopparen Anna Lindberg tar sig an rollen som coach till varsin familj.

Endast fyra familjer klarar sig igenom veckans tävlingar. De fyra familjerna som står kvar får en överraskning när oväntad hjälp anländer till Åre. Coacherna kommer att bidra med sin erfarenhet när de tar sig an, tränar och motiverar varsin familj. De kommer även att dela familjernas med- och motgångar och får kämpa för att just deras familj ska få en plats i finalen.

­­-Det här är precis vad familjerna behöver! De fysiska och mentala utmaningarna och det påfrestande lägerlivet börjar slita. Coacherna kommer in med ny energi och känner snabbt vilket stöd just deras familj behöver. Gemensamt för coacherna är att de i sina karriärer varit som bäst när det gällde som mest. Den erfarenheten får nu våra familjer ta del av för att maximera chansen att ta sig hela vägen till final, säger programledare André Pops.

Varje familj, som består av två vuxna och två tonårsbarn, ska genomföra fysiskt krävande och tuffa tävlingsmoment ute i naturen och de snötäckta branterna. Ibland individuellt och ibland som ett lag. Oavsett vilket så är samarbete och sammanhållning avgörande. Fjällvärldens klimat är känt för att snabbt slå om och i vind och kyla ska familjerna dessutom hinna återhämta sig och vila över natten utomhus i sina tält.

– Jag ser verkligen fram emot denna utmaning och att få lära känna familjen med deras styrkor och svagheter. Tillsammans kan vi bli ett starkt lag som aldrig ger upp. Jag kommer att använda mig av erfarenheter jag själv fått av alla mina olika tränare genom åren och försöka motivera dem när det verkar behövas som mest. Jag vet hur tufft och hopplöst det kan kännas ibland, men ska försöka få familjen att hitta lite extra fighting spirit med hjälp av pepp från mig, säger Mikaela Laurén.

Avsnitt 5 av 8 sänds nu på söndag kl 20:00 i SVT1 och finns tillgängligt från söndag på SVT Play.

Källa: SVT