Naturen i fullt fokus när Mattias A Klum visas för första gången på Fotografiska i Stockholm

Lejonunge, Seelos, Tanzania. Fotograferad av Mattias A Klum
Lejonunge, Seelos, Tanzania. Fotograferad av Mattias A Klum
Den 16 oktober öppnar en av världens främsta fotografer, Mattias A Klums första utställning på Fotografiska – Vår tid på jorden. Utställningen gör nedslag på olika platser där Mattias arbetat som fotograf i drygt 35 år. Mattias A Klums bilder har prytt omslagen och visats i hisnande bildreportage i tidningar som National Geographic, New York Times och Der Spiegel. I Vår tid på jorden låter Mattias oss inte bara uppleva djur, natur och kultur som vi annars aldrig i livet hade fått se, han vill också skänka tröst och hopp i en tid då vår världs naturliga rikedom, skönhet och fortlevnad hänger i en alltför skör tråd. 
Vår tid på jorden är en kort kärleksförklaring till några av de världar jag mött och som jag både oroar mig för och älskar. Det är som att planeten nu skickar mänskligheten en faktura. Klimatförändringar, bränder, vattenbrist, utrotade arter. I mitt arbete har jag alltid försökt fånga och lyfta fram vår planets skönhet och tillstånd på olika sätt genom min kamera, både med allvar men också med stor nyfikenhet och kärlek. Jag är hoppfull och tror på en framtid där människan kan fortsätta leva, men i harmoni med planeten vilket jag hoppas förmedlas genom mina fotografier, säger Mattias A Klum.
Vår tid på jorden pågår på Fotografiska Stockholm mellan den 16 oktober 2020 – 7 mars 2021.

 

– Säg namnet Mattias A Klum och fram träder bild- och ljudminnen från världens mest avlägsna hörn – från nattens prasslande ljud i Borneos urskogar till isbergen i Arktis. Vår tid på jorden är en bildskatt att utforska, precis som Mattias utforskat vår rika planet, säger Lisa Hydén, utställningsansvarig Fotografiska Stockholm.

Källa: Fotografiska

Lejonunge, Seelos, Tanzania. Fotograferad av Mattias A Klum