Avsnitten i På spåret där Hamid Zafar medverkar utgår

SVT-loggan. Foto: SVT
Foto: SVT

I ett avslöjande av DN har det visat sig att Hamid Zafar, en av deltagarna i årets upplaga av På Spåret, under pseudonym har gjort antisemitiska och homofoba inlägg i sociala medier. SVT tar starkt avstånd från hans uttalanden. På spåret är under inspelning men de två avsnitt där Hamid Zafar medverkar kommer inte att sändas.

“Det var ett självklart beslut för oss. De uttalanden och kommentarer vi fått ta del av står väldigt långt ifrån de värderingar som SVT och På Spåret representerar” säger Christina Hill, programchef på SVT i Göteborg.

“Vi har ägnat förmiddagen åt att titta över vilka konsekvenser detta får för årets säsong. Tyvärr drabbas nu tittarna på det sättet att två program utgår. Det innebär också att alla övriga medverkande, artister och upphovsmakare påverkas på så sätt att deras insatser inte når publiken. Jag tror ändå att de har förståelse för vårt beslut och delar uppfattningen om att den som gjort grovt kränkande uttalanden inte har en plats i Sveriges största underhållningsprogram.”

“Vi ser över möjligheterna att ersätta de två förlorade avsnitten på något sätt men ber att få återkomma i den frågan.”

 

På Spåret har premiär den 27 november.

Källa: SVT